Abdül Şavur İlkokulu öğrencileri, 6 Mayıs 2013 Pazartesi günü Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etti.

Okulun 4/A Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Ahmet Baş önderliğinde saat 13.30 sıralarında Keşan Belediyesi’ne geldi.

Keşan Belediye Meclisi Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Özcan’la görüşen öğrencilere limonata ikram edildi.

Yerel yönetimleri tanıma amaçlı gerçekleştirilen ziyarette öğrenciler, hem belediye çalışmaları hem de belediye başkanlığı seçimleri ile ilgili Özcan’a sorular yöneltti.

Özcan’a  yürüttüğü belediye başkanlığı görevinden memnun olup-olmadığını soran öğrenciler şu yanıtı aldı: “Herkes her işi yapamaz. Görevlerin bazı kriterleri vardır. Seçme ve seçilmenin de öyle. Bu özelliklere sahip kişiler seçer ve seçilir. Yaptığım işten çok memnunum.”

İleride Keşan’da daha yapmak istediği birçok iş olduğunu, bunları aday olup seçilip kazandıktan sonra birer birer gerçekleştireceğini söyleyen Özcan, “Zamanı geldiğinde hedeflerimi ve yapmayı düşündüğüm işleri halka ve sizlere anlatacağım.” dedi.

Çocukluk yıllarında doktor olmayı istediğini ve bunu amacı doğrultusunda çok çalışarak elde ettiğini öğrencilerle paylaşan Mehmet Özcan, şunları söyledi: “Her işin zorlukları vardır. Kolay iş yok. Kafa ve bedenin aynı anda çalışmasıyla başarı gelir. Bedavaya başarı olmaz.”

Keşan’ın çehresinin çok değiştiğine, ilerleyen süreçte ilçenin çok daha güzel bir konuma geleceğine vurgu yapan Mehmet Özcan, “Keşan’a çok güzel bir meydan kazandıracağız. Keşan’ın meydanında yüksek katlı binalar olacak ancak nefes alacak yerler de bulundurulacak. Sokaklarımız geniş ve ferah olacak.” dedi.

Özcan’a, erkeklerin kadınlara oranla daha fazla belediye başkanı olmasının nedeni de sorulduğunda

Mehmet Özcan, “Günümüzde kadın erkek ayrımı olmasa da eski dönemlerde bu ayrım vardı. Geçmiş dönemlerde bırakın seçilme hakkını, kadınlar oy dahi kullanamıyordu. İnsan haklarının yaygınlaşmasıyla her geçen gün kadınlara verilen haklar arttı. Artık kadınlar milletvekili de belediye başkanı da başbakan da olabiliyor. Keşan Belediye Meclisi’nde de 26 üyeden 3’ü kadın. Çalışıp arzu ettiğiniz zaman istediğiniz yerlere gelebilirsiniz.” diye cevapladı.

Bir dahaki yerel seçimlerde yeniden aday olmayı düşündüğüne de vurgu yapan Mehmet Özcan, başkanlığı boyunca vatandaşın yararına olan her yeni projenin hayata geçtiği zamanlarda büyük keyif aldığını söyledi.

Öğrencilere okullarının yakınına kısa zaman sonra yeni bir park yapmayı planladığını anlatan Mehmet Özcan, Keşan’da başta çocuklara yönelik olmak üzere yapılacak bisiklet yolları hakkında da bilgi verdi.

Yönetici olarak en büyük mutluluğu vatandaşın hizmetler sonrası memnuniyetini iletmesi sırasında yaşadığını dile getiren Mehmet Özcan, Keşan’ın altyapı anlamında işlerinin büyük çoğunluğunun bittiğini, sıranın makyaja geldiğini ifade etti.

Özcan, okul ziyareti kapsamında ailelere de şöyle seslendi: “Çocuklar gelecekte yapacakları mesleği kendileri seçmeli. Aileler çocuklarını sadece yetenekleri doğrultusunda doğru yönlendirmeli.”

Öğrenciler, Özcan’la görüşmelerinin ardından öğretmenleri gözetiminde belediye birimlerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi de aldı.