Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı 20 - 21 Temmuz tarihlerinde Keşan Ahmet Yenice Ortaokulu’nda 2012 - 2013 Eğitim Öğretim Yılı 3. Dönem Açık Öğretim Lisesi Sınavı’nın yapılacağını açıkladı.

Sınavlar, 20 Temmuz Cumartesi günü birinci ve ikinci, 21 Temmuz Pazar günü de üçüncü ve dördüncü oturum şeklinde yapılacak. Birinci ve üçüncü oturum 10.00-12.30, ikinci ve dördüncü oturum ise 14.00-16.30 saatleri arasında olacak. Ahmet Yenice Ortaokulu’nda 20 salonda birinci oturuma 350, ikinci oturuma 353, üçüncü oturuma 354 ve dördüncü oturuma 359 aday girecek.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, Açık Öğretim Lisesi sınavları ile ilgili açıklama yaparak sınavla ilgili kurallar hakkında bilgi verdi.

Açıklama şöyle: “Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için sınava girecek adaylar sınav ve oturum saatlerinden yarım saat önce sınava girecekleri sınav merkezinde hazır bulunacaklardır. Sınava gelirken yanlarında Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi, Nüfus Cüzdanı (veya pasaport), en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaklar.

Kimlik Belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaklar.

Adaylar sınava gelirken yanlarında ve üzerlerinde kesinlikle sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat ve takı (yüzük, kolye, küpe, güneş gözlüğü, çanta vb.) bulundurmayacaklar.

Adayların gürültü kirliliğinden uzak, sessiz ve huzurlu bir ortamda sınava girmelerinin sağlanabilmesi için sınavın yapılacağı okul çevresinde sessizliğin sağlanması, araç sahiplerinin mümkün olduğu kadar okul çevresinde araçlarını park etmemeleri, sınav merkezinin önünde uzun süreli bekleme yapmamaları ve kornalarını sınav saatleri süresince mümkün olduğunca kullanmamaları, seyyar satıcıların da sınav yapılacak okulun çevresinde ve okul bahçesinin içinde bulunmamaları, sınavda görevli memurların uyarı ve ikazlarına uygun hareket etmeleri hususlarında tüm halkımızdan gereken hassasiyeti göstermelerini önemle rica ederim.”