ADEN Anaokulu “Benim Bahçem Etkinliği” dün saat 14.30’da ADEN Anaokulu öğrencileri, aileleri ve okulun yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ADEN Okulları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, etkinliğin başında yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Sevgili veliler, bugün çocuklarınızın doğa sevgisini, doğayı koruma bilincini geliştirmek için her öğrencimize siz velilerimiz ile birlikte bir bahçe düzenliyoruz. Bu bahçede çiçekler büyüdükçe çiçeklerin bakımını çocuklarımız üstlendikçe doğa bilinci gelişecek, canlıların da tıpkı insanlar gibi bakıma ihtiyacı olduğunu görecekler ve onlara bakarken kendileriyle kıyaslayacaklar ve doğa ile çocuklarımız arasında bir bağ oluşacak.

Bugün çocuklarımız sizlere bayrak hediye ettiler. Bu bayrakla ‘En büyük vatanseverlik doğayı korumak çocukları doğadan koparmamak ve doğa bilinciyle güvenli bir şekilde yetiştirmek vatana en büyük hizmettir.’ diyorlar. En büyük milliyetçilik, atalarımızdan bize kalan doğayı gelecek nesillerimize aynı şekilde aktarmaktır. Bu duygularla hepinize teşekkür ediyorum. ADEN Anaokulu 12 ay açık olan 15 tatilde çocuklarını bırakacak yeri olmayan velilerimize hizmet eden bir eğitim kurumudur. Kurumumuzda haftada 4 saat İngilizce, jimnastik, resim, müzik ve beden eğitimi dersleri branş öğretmenleri tarafından verilir. ADEN Anaokulundan birinci sınıfa geçen öğrenciler İngilizce bilgileriyle arkadaşlarına fark atıyorlar. Eğitim, çok ciddi bir süreçtir. Ne kadar erken başlanırsa da o kadar daha iyi sonuçlar verir. Çocuklarımızı okul öncesi eğitim kurumlarına verin. Kişisel gelişimleri ve sosyalleşmeleri toplumun geleceği açısından çok önemlidir. ADEN’e güvenip çocuklarınızı bize emanet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARININ GELECEĞİ İÇİN ÇOK CİDDİ KATKILAR YAPTILAR

Sonrasında anaokulu öğrencileri, velileriyle ve öğretmenleriyle birlikte kişisel bahçelerine fideler ekti ve bahçelerini düzenledi. Etkinlikle ilgili bilgi veren Mustafa Bezbaş, Aden Anaokulu olarak her yıl baharın gelişini çocukların kendi isimleriyle oluşturdukları kişisel bahçelerle kutladıklarını belirterek, “Oluşturduğumuz bu bahçelerde her öğrencinin kişisel kendi bahçesi var. Yıl boyunca bu bahçenin çiçeğini ekiyor, orada ektiği fidelerin bakımını yapıyor. Bu yolla öğrencimizin doğayı daha çok sevmesini, daha temiz tutmasını ve gelecek kuşaklara aktarması gerektiğini öğretmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinlik, öğrencinin bahçeyi kendine ait hissetmesi ve sorumluluk duygusunun da gelişmesine yardımcı oluyor.  Amaçlarımızdan bir tanesi de öğrencinin sorumluluk duygusunun gelişmesidir. Öğrencinin sorumluluk duygusu gelişince, her şeyde bu sorumluluğu taşıyabilir. Buradaki amaç doğa sorumluluğunu vermek ve öğretmenleri ve ailesiyle birlikte aldığı sorumluluğun takibini yapmak. Burada Aden Anaokulu olarak katılan bütün velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarının geleceği için çok ciddi katkılar yaptılar.” dedi.