ADEN Okullarının 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yılsonu Gösterileri ve Mezuniyet Töreni 12 Haziran 2015 Cuma günü gerçekleştirildi.

11 HAZİRAN’DA YAPILAN GÖSTERİ

ADEN Eğitim Kurumları’nın 11 Haziran 2015 Perşembe günü yapılması planlanan Yılsonu Gösterisi saat 18.00’de başladı. Programa İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Sağlık, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, daire amirleri ve çok sayıda veliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kaymakam Bekir Dınkırcı bir konuşma yaptı, Dınkırcı, “Milli Eğitim Müdürümüzden ister resmi, ister özel okul müdürlerimizden istirhamım evlatlarımızın hepsi bize emanet evlatlarımızın hepsini eğer nitelik ve nicelik itibariyle iyi analiz edebilirsek. Beynin sağ ve sol loplarını iyi değerlendirebilirsek,  o sınıfta bulunan işitsel, görsel ve dokunsal zekâyı hem analiz hem de sentez yapabilirsek bu evlatlarımızın hepsi istenilen meslek gruplarına dâhil olacaktır. Bu bağlamda öncelikli ve öndelikli rehber hizmetlerini özneye almak gerekiyor. Öğretmen arkadaşım o sınıftaki işitsel, görsek ve dokunsal zekâyı iyi analiz eder ve sentezlerse başarı kendiliğinden gelecektir.” dedi.

 ADEN Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş ve İlkokul Müdürü Osman Nuri Tavşankoru’nun konuşmalarını yapmalarının ardından, hava muhalefetleri nedeni ile gösteriler 12 Haziran 2015 Cuma gününe ertelendi.

KEŞAN BELEDİYESİ ATATÜRK SPOR SALONU’NDA YAPILAN PROGRAMI

Saat 18.00’de Keşan Belediyesi Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik ilk saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Geceye, İlçe Jandarma Komutanı Mahir Sağlık, İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Murat Aguday, ADEN Eğitim Kurumları Kurucusu Sadık Baş, Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş ve çok sayıda veli ve öğrenci yakını katıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan ADEN Eğitim kurumları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, 11 Haziran 2015 tarihine okul bahçesinde düzenlenen yılsonu gösterilerinin yapış nedeni ile ertelendiğini belirterek, “Hava tahminleri bizi yanılttı. Sizlerden özür diliyorum. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin bu gece için çok çalıştılar. Onların bu emeklerine saygı göstermek amacı ile yılsonu gösterimiz ve mezuniyet törenimizi aynı anda yapma kararı aldık. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyor, iyi seyirler diliyorum” dedi. 

Konuşmanın ardından,  ADEN Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin gösterileri izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Programın sonunda ADEN Anaokulu’ndan mezun olan öğrenciler plaketlerini alarak mezuniyetlerini kutladılar.

MEZUNİYET TÖRENİ

ORTAOKUL MÜDÜRÜ ÖZNUR AKSOY KİREÇ: “DÜRÜST, ÇALIŞKAN VE ÜRETKEN İNSAN BİR DEĞERDİR”

ADEN Ortaokulu 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde 28 öğrenci geleceğe uğurlandı. Törenin açılış konuşmasını yapan ADEN Ortaokulu Müdürü Öznur Aksoy Kireç, ADEN ailesi olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı mezunlarını vermenin heyecanı ve onurunu yaşadıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu güzel gecede mezun olan öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Başlangıçlar güzeldir, bitişler hüzünlü. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şeyler kalır geride. Biliyoruz ki tüm arkadaşlarımızı hüzünlendiren ve umutlandıran bir dönemdeyiz. Hayatınızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlar açıyorsunuz. Hiç unutmayın, dürüst çalışkan ve üretken insan bir değerdir”

Öznur Kireç Aksoy son olarak mezun olan öğrencilere ilerideki eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar diledi.

SADIK BAŞ: “ADEN HEP BİRİNCİLİKLERLE VAR OLACAKTIR”

Programın ilerleyen dakikalarında ADEN Eğitim Kurumları Kurucusu Sadık Baş ve Kurucusu Temsilcisi Mustafa Bezbaş da birer konuşma yaptı.

İlk olarak konuşan Sadık Baş, ADEN Eğitim Kurumları’nın 3. Yılı olduğunu belirterek, “Siz değerli velilerimize bizim okulumuzu tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Okulumuz 3. Senesine de başarı ile geldi. Eğitimde, sporda birinciliklerle geldi. Bu birincilikte en fazla emeği olan öğretmen arkadaşlarımı kutluyorum. Her türlü soruna ve her türlü aksaklığa güvenerek bizi yalnız bırakmayan, yanımızda olan ve öğrencilerinin bizden mezun olmasını isteyen siz değerli velilerimize de çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bizim okulumuzun birinci olmasında çok fazla emekleri var.  Onlar çok fazla çalıştılar, onları da canı gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

Keşan’da eğitim ortamının çok hareketli olduğunu belirten Sadık Baş, “Biz Keşan’a çok güzel bir yatırım yaptık. Eğitim kalitesinden hiç ödün vermeden devam ettirdiğimize yürekten inanıyorum. Ve şuanda Mustafa Bey artık bizim önemli bir parçası, ben bu birincilikler gibi bundan sonra da ADEN hep vara olacaktır ve her birinciliklerle var olacaktır. Ben bayrağı bu şekilde Mustafa beye teslim ediyorum ve kendisinden de bunun sözünü sizlerin karşısında alıyorum” dedi.

ADEN Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş da, birinciliği hiç kimseye bırakmayacaklarını belirterek, “Bunun için çok çalışacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, mezun olan öğrenciler öğretmenleri ile birlikte sahnede yerlerini almalarının ardından, Ortaokul Birincisi Sıla Pehlivanoğlu yaş kütüğüne plaketi çaktıktan sonra konuşmasını yaptı.

8. sınıf öğretmenleri Metin Yoluç, Hasan Kurak ve Okul Aile Birliği Emel Çapın’ın konuşmalarını yapmalarının ardından mezun olan 28 öğrenci keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

Mezun olan öğrenciler programın sonunda AHESTE Müzik Gurbu konseri ile doyasıya eğlendi.