Orta Öğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması’nın ön elemelerini geçerek İstanbul Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen bölge elemelerinde birinci olarak Ankara’da gerçekleşecek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje, Ankara’ya götürüldü.

Okul Müdürü Osman Başak, proje ekibiyle birlikte Ankara’ya hareket etmeden önce gazetemize yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz bu yıl bizi gururlandıran çok büyük başarılara imza atıyor. Amacımız Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu projeyi uluslararası platforma taşıyarak ülkemize faydalı olacak yeni projeler kazandırmak. Başarılarımızın devam etmesini diliyorum. Ülkemizdeki eğitim gücünü dünyaya göstermenin yolu bu tür projelerden geçiyor. Lisemiz TÜBİTAK'ın düzenlediği bilgi yarışmalarında, projelerde ve bilimsel çalışmalarda ben de varım diyor. Tabii bu sevindirici bir durum. Ben özellikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum.'' dedi. 

Bilimsel alandaki proje çalışmalarına sürekli destek olduklarını açıklayan Başak, öğrencilerin bu konudaki ilgilerini arttırmak, öğrencileri motive etmek ve diğer projeleri izlemek amacıyla kendisinin de Ankara’ya gideceğini belirtti.

Başak, “Öğrencilerimiz bizlere, yeterli destek olduğu takdirde neler yapabileceklerini gösterdiler. Biz kendilerine her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz. Ayrıca bizden bu konuda yardımlarını esirgemeyen Kaymakamımız sayın Bekir Dınkırcı’ya , Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’a, Beyendik Belediye Başkanımız Sayın Nuran Uslu’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Feryaz Yüksel’e, İşadamı Sayın Saadettin Tarhan ve oğlu Oktay Tarhan’a bize destek olan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

Ankara’da dün açılan final sergisi, 24 Mayıs 2013 tarihine kadar Congresium Ankara Ato Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında profesörler tarafından gezilip incelenecek. 24 Mayıs 2013’te final ödül töreni yapılacak.

Son olarak, TÜBİTAK’ta elde edilen başarının, diğer proje yarışmalarından ayrı ve önemli bir yeri olduğunu belirten Osman Başak ‘‘TÜBİTAK bilimsel değeri olan, güncelliği önemseyen, sosyal, kültürel yaşamı kolaylaştıran, tarihi değerleri ön plana çıkararak dünle bugünü birleştiren, ulusal olduğu kadar evrensel boyutu da olan ve tüm bu unsurların hepsini bünyesinde barındıran projeleri destekliyor. Bu yüzden elde edeceğimiz derece bizim için çok kıymetli olacaktır.’’ dedi.