BÜLENT SAYLAM

Anne ve babaların çocuklarını başka çocuklarla karşılaştırdıklarını ifade eden Bezbaş, bu karşılaştırmaları yaparken vicdanlı olmalarını isterken; önemli olanın hep birinci olan çocuklar yetiştirmek değil bizlerden sonra hayatına kimseye muhtaç olmadan devam edecek çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi.

Bezbaş’ın velilere karne konusundaki önerileri ise şöyle oldu:

VİCDANLI OLUN

İyi Tatiller derken; Sevgili öğrenciler değerli veliler bugün geleceğimizin güvencesi çocuklarımız ilk dönem karnelerini alıyorlar. Bir dönemin iyi kötü anıları Ve başarılarının karşılığını aldıkları bu günde yavrularımızı başarılarından dolayı kutlayalım. Başarısız oldukları derslerden çocuklarımızı hırpalamayalım. Derslerin telafisi var ama kaygı Ve korku yaşayan çocukların yaşadığı travmanın geri dönüşü yok. Ülkemizde maalesef anneler babalar çocuklarıyla başka çocukları karşılaştırıyorlar. Lütfen bu karşılaştırmaları yaparken vicdanlı olun. Bu satırların yazarı da dahil hepimizin karnesinde zayıflar vardı. Önemli olan hep birinci olan çocuklar yetiştirmek değil bizlerden sonra hayatına kimseye muhtaç olmadan devam edecek çocuklar yetiştirmektir. Unutmayın dünyada en büyük başarı çocuklarınızın sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesidir.

KARNELERİNİ ALAN ÇOCUKLARINIZA SARILIN ÖNCE ÖPÜN SEVİN

Ülkemizin en zenginlerinden rahmetli Sakıp Sabancı’nın sözlerini hatırlayın ‘Otomobil fabrikam var ama benden araba isteyemeyen bir oğlum var keşke o benden araba isteseydi de ben alamasaydım’ diyerek yüreğindeki yangını ifade etmiştir Rahmetli Sabancı. Karnelerini alan çocuklarınıza bir sarılın önce öpün sevin. Eğer sıkıntılar varsa da alıp karşınıza konuşun belki bugün düzelmez ama mutlaka siz çocuğunuzla konuştukça onu sevdikçe kendi kapasitesine göre iyileşmeler olacaktır. Çocuklarınızla tatilde vakit geçirin onlarla kitap okuyun unuttukları oyunları oynayın illa tatile götürerek iyi ana baba olunamayacağını bilin onlara değer verin her şey daha iyi olacak göreceksiniz . Tüm öğrencilere iyi tatiller diliyorum.”