Merhum Dr. Ali İhsan Çuhacı, yaptırdığı okul binasında dün düzenlenen törenle anıldı.

Saat 10.30, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu bahçesinde başlayan anma törenine, Merhum Ali İhsan Çuhacı’nın erkek kardeşinin eşi Gülseren Çuhacı, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kafalar, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Okul Müdürü İhsan Ürkmez bir konuşma yaptı. İhsan Ürkmez, “Bugün burada ‘Eğitimi desteklemek, Türkiye’nin geleceğine damga vurmaktır’ sözünü kendisine ilke edinen, eğitimde iz bırakan Dr. Ali İhsan Çuhacı’nın ölüm yıldönümü nedeniyle toplanmış bulunmaktayız. ‘Bir hayır eseri bırakmaksızın gidenler dünyaya gelmemiş sayılabilir’ diyen Dr. Ali İhsan Çuhacı, 87 yıllık ömrünü gerek hekim olarak, gerekse eğitimci olarak insanların hizmetinde bulunmuştur. Bunun için de doğup büyüdüğü bu yerlere hizmetinin devam etmesi için kendi adını taşıyan Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’nu anne ve babası için de Feride ve Mehmet Çuhacı Anadolu Meslek Lisesi’ni yaptırmıştır. Dr. Ali İhsan Çuhacı insana yapılan yatırımın en verimli yatırım olduğunu bu okullarda okuyan çocuklarımız geleceğimizin teminatı olup geleceğin birer Dr. Ali İhsan Çuhacı’sı olarak hizmet bayrağını daha ileriye taşıyan birer Dr. Ali İhsan Çuhacı’sıdır. Bu hizmetlerinden dolayı şahsımda Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’nun öğrencisi, öğretmeni ve velisi olarak minnet ve şükranla anıyoruz.” dedi.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kafalar, kurulduktan sonra 7 yıl okulun koruma derneği başkanlığını yaptığını ve daha sonrada okulda çeşitli faaliyetlerde bulunduklarını ifade ederek, Dr. Ali İhsan Çuhacı’yı yaptığı hayırseverlikler nedeniyle her zaman saygı ve özlemle anacaklarını söyledi.

Okulun eski müdürü İsmail Taşdelen de, Merhum Ali İhsan Çuhacı’nın her zaman eğitime sağladığı destekle hatırlanacağını ifade ederek, Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’nda 10 yıl müdür olarak hizmet vermekten gurur duyduğunu kaydetti. Programda daha sonra Dr. Ali İhsan Çuhacı’nın özgeçmişi ve okulun tarihçesinin okundu. Etkinlik lokma ikramı ile son buldu. Ayrıca dün öğle vakti Cuma namazı öncesi Merhum Ali İhsan Çuhacı ve Salim Evgen için Yörüker Camii’nde mevlit okutuldu.