BÜLENT SAYLAM

Deneyap Atölyesi Öğrencileri’nin, Teknofest insansız su altı sistemleri yarışmasında son teknoloji ürünü sensör ve yapay zeka algoritmaları kullanarak, uygulama geliştirerek robotik alanında ülkemizi ileriye taşıyacağı bildirildi. Teknofest’te yarışan öğrencilerimizi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bakan yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu’nun da ziyaret ettiği öğrenildi.

381 TAKIMDAN 19. OLDULAR

Edirne Gençlik Merkezi’nden yapılan sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Gençlerimize güveniyoruz inanıyoruz. Büyük gurur ve onur, Teknofest insansız su altı sistemleri yarışmasında geleceğimizin teknoloji yıldızları, ülkemizin milli teknoloji hamlesi yapay zeka otonom sistemlerini geliştirecek mühendis adayları gençlerimiz, uzun zamandır büyük emek verdiği, Edirne Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesi Öğrencilerimiz, Ön Tasarım Raporu, Kritik Tasarım Raporu Ve Sızdırmazlık Ve Hareket Kabiliyeti Videosu Aşamalarını Geçip 381 Takım Arasından Türkiye 19. Olarak Yarışmayı Tamamlamışlardır. Gençlerimiz, son teknoloji ürünü sensör ve yapay zeka algoritmaları kullanarak, uygulama geliştirerek robotik alanında ülkemizi ileriye taşıyacaklardır.”

DEVLET BÜYÜKLERİNE TEŞEKKÜR

Paylaşım şu ifadelerle sona erdi: “Teknofest Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali İnsansız Su Altı Sistemleri Temel kategori yarışmalarında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank ve Bakan Yardımcımız Sn. Mehmet Fatih Kacır, en büyük sponsor ve destekçilerinden ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Profesör Doktor Haluk Görgün ve bizlere kapılarını açarak yarışma imkanı sağlayan İTÜ Rektörü Profesör Doktor İsmail Koyuncu, geleceğin İTÜ’lü ASELSAN mühendisleri olacak gençlerimizin projelerini incelediler, gençlerimizin heyecanını yerinde paylaştılar ve gençlerimize başarılar dilediler. Deneyap atölyelerine verdikleri destek ve bizlere sağladıkları imkanlardan dolayı Devlet büyüklerimize şükranlarımızı sunarız.

RAPTURE TAKIMI

Takım Danışmanı: Rıza KORKUSUZ

Takım Kaptanı: Ege KURT

Takım Üyeleri:

Taha Mustafa KANAR

Mustafa Semi BOZKAYA

Melike FİLİZ

Sevgi Sena TURSUN

Melih AYATA”