KESK’e bağlı Eğitim Sen tarafından “Geleceğim İçin Grevdeyim” sloganıyla başlatılan ve Keşan Belediyesi İşyeri Temsilciliği’nin de destek verdiği iş bırakma eylemiyle ilgili dün yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi.

Eski İtfaiye Binası’nda toplanan sendika üyeleri daha sonra açtıkları pankart ve ellerinde taşıdıkları dövizler eşliğinde, saat 12.30 sıralarında yürüyüşe geçerek, Hastane Caddesi, Önder Caddesi ve İnönü Caddesi güzergahından sloganlar atarak AK Parti Keşan İlçe Başkanlığı binası önüne geldi. Burada kısa bir süre duran kortej, hükümet aleyhine sloganlar attıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.   

KAPTAN: İŞ VE ÜCRET GÜVENCEMİZE NE ZAMAN SAHİP ÇIKACAĞIZ?

Sendika temsilciliği adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Keşan Temsilciliği Üyesi Eylem Kaptan, “İş ve ücret güvencemize bugün sahip çıkmazsak ne zaman sahip çıkacağız?” diye sorarak başladığı açıklamasında, “Bilindiği üzere KESK olarak insanca yaşam, güvenceli iş ve ücret talebi ile 5 Haziran’da uyarı grevi gerçekleştireceğimizi kamuoyuna ilan etmiş bulunuyoruz. Bizi greve götüren koşulları kamuoyu ile paylaşırken amacımızın sadece 15 Mayıs’ta TBMM’ye sevk edilen <Hükümet memurluğu> torba yasa tasarısının geri çekilmesi olmadığını, kamu emekçilerini güvencesiz bir çalışma yaşamına sürükleyen düzenlemeleri adım adım hayata geçirenlere karşı güçlü bir cevap vermek olduğunun altını özellikle çizdik.  AKP’nin aylardır ısrarla gündeme getirdiği; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda kapsamlı değişiklikler çerçevesinde kamuda istihdam biçimlerinin yeniden düzenlenmesi, rotasyon, performansa göre ücret, disiplin cezalarının yeniden düzenlenmesi gibi konuların Meclise sevk edilen Torba Yasa Tasarısı’nda şimdilik yer almamasından yola çıkan malum çevreler grevi gerektiren koşulların olmadığını iddia etmektedir.” dedi.

“UYARIMIZ DİKKATE ALINMALI”

Taşeronlaşmaya, esnek çalıştırılmaya, güvencesizliğe ve kamu emekçilerinin iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına, çalışma hayatının işverenlerin ve devletin keyfiyetine terk edilmesine yönelik çabaların AK Parti hükümetinin “Sandıkta ben daha çok oy aldım, dolayısıyla ben yaparım, herkes itaat eder” anlayışının bir ürünü olduğunu savunan Kaptan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumun sorunlarına kulak vermek onların taleplerini dinlemek yerine, her alanda elde ettiği iktidar gücü ile emeğimize, bedenimize, doğamıza, yaşam alanlarımıza ve kentlerimize, hak ve özgürlüklerimize saldırmayı tercih eden AKP’nin uygulamalarına yönelik halkın geniş kesimlerinin yükselen itirazı, emek ve meslek örgütleri olarak dile getirdiğimiz taleplerle ortaklaşmaktadır. AKP’yi bu uyarıyı dikkate almaya, günlerdir sokaklarda bu ülkenin işçilerinin, emekçilerinin, kadınlarının, gençlerinin, kısacası tüm halkın açıkça ortaya koyduğu iradenin ve taleplerinin gereğini yapmaya çağırıyoruz.

Eylemde, Eğitim Sen Keşan Temsilcilik Başkanı Rasim Yağcı tarafından da şiir okundu.

Açıklamanın ardından ise eyleme katılanlar davul - zurna eşliğinde önce oynadı, daha sonra ise halay çekti. Buradan Direniş Parkı adını verdikleri Cumhuriyet Parkı’na geçen eylemciler, burada da bir süre halay çekerek slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.