NAZAN KAPLAN

Türkiye’de çok ciddi bir genç nüfus olduğunu belirten Gaytancıoğlu, eğitim-öğretim yılının sorunlarla başladığını söyledi. 

“KIRTASİYELER ÇOK ZAMLANDI”

Gaytancıoğlu, “Türkiye’nin parası yabancı paralar karşısında değer kaybetti. Bu da ithal ürünlere yansıdı. Kırtasiyeler çok zamlandı. Yerli ürünlerde yüzde 40’lara yakın zamla karşı karşıya kaldı. Burada velilere ciddi bir yük binmiş oldu. Türkiye’de eğitim maalesef parasallaştı. Öğretmen açığımız çok fazla. Öğretmenlerimiz atama için bekliyor. Sınıflar ağzına kadar dolu. Sorunlar hep devam ediyor. Bir de yeni bir Milli Eğitim Bakanı atandı. Bir takım şeyler yapacağını söylüyor, herkes ondan çok şey bekliyor. Hala eğitimde imam hatipleşme devam ediyor. Biz İmam Hatip Okullarına karşı olan bir parti değiliz. Ancak toplum daha çok Anadolu Liselerini talep ediyor. Buralarda daha iyi eğitim aldıklarını düşünüyorlar.” dedi.

“İNŞALLAH EĞİTİMDEKİ SORUNLAR DEVAM ETMEZ”

Çok fazla üniversite açıldığını ve üniversitelerde kalitenin düştüğünü ifade eden Okan Gaytancıoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Türkiye’deki üniversitelerin dünyadaki sıralaması sürekli geriliyor. Hala okul öncesi eğitimi yaygınlaştıramadık. Mesleki eğitimde de çağın gerisinde kalıyoruz. Öğretmenlerimizin niteliklerini arttıramıyoruz. 

Eğitim, adı üzerinde milli eğitim olması lazım. Eğitimin hükümetlere göre değişmeyen bir stratejiyle çağın gereklerini yansıtan bir şekilde herkesin üzerinde uzlaştığı bir politikayla yürütülmesi gerekir. Maalesef her Milli Eğitim Bakanının farklı politikaları, farklı çalışmaları oluyor. Şu anki Milli Eğitim Bakanı’nı da takip ediyoruz. Bakalım söyledikleri ile yaptıkları birbirini tutacak mı? Müfredata Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı koyacağını söyledi. Bakalım gerçekleşecek mi? İnşallah eğitimdeki sorunlar devam etmez.”