BÜLENT SAYLAM

Saat 15.00 sıralarında Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Konferans salonunda öğrencilerle buluşan Çiçek, burada öğrencilere başarı öyküsünü anlattı. Muratcan Çiçek’e burada Bahçeşehir Kolejleri Trakya Bölge Koordinatörü Sevtap Engin, eşlik etti.

Doğum sırasında geçirdiği beyin felci nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Muratcan Çiçek, engelliler için cep telefonu ve bilgisayar kullanabileceği yazılım geliştirme projesiyle Google'dan burs alan ilk Türk engelli olmuştu.

PES ETMESİNLER

Uğur Okulları buluşması öncesi yerel basına konuşan Muratcan Çiçek, Keşan’a Amerika’daki okulunun tatili nedeniyle geldiğini söyledi. Basın mensuplarının başarılarını hatırlatması sonrası öğrencilere ne gibi tavsiyelerde bulanacağı hakkında ise Çiçek, şunları söyledi: “Öğrenciler, kendilerine büyük hedefler koysunlar. Çok çalışsınlar ve maddi açıdan yetersiz olduklarını düşünebilirler ama pes etmesinler. Çalışanlar sonunda hedeflerine ulaşacaklardır. Önlerinde engeller de olacak ama onlar pes etmesinler” dedi.

SİLİKON VADİSİNDE 3 AY STAJ YAPTIM

Amerika’da yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Çiçek, şöyle konuştu: “Silikon Vadisinde Heback şirketinde 3 aylık bir staj yaptım. Heback şirketinde çalışırken engelliler için verilen bir projeyi geliştirdim. Ellerimi kullanamadığım için ön kamera sayesinde nereye bakarsanız oraya tıklayan bir yazılım geliştirdim. Bu projeyi engelliler internetten indirip kullanabilirler.”