HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Türkiye’nin geleceği olan çocukların sınavdayken tüm Keşan’ın sessizliğe bürünmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ilgili kolluk kuvveleriyle ilçede sessizlik sağlanması için teyakkuz halinde olacağını dile getirdi.

Öğrencilerin dikkatinin dağılmasının önüne geçmek için hafta sonu sınav saatlerinde inşaatlarda çalışma yapılmaması için Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ilgili firmaları önceden uyardığını bildiren Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi hafta sonu gerçekleştirilecek olan YKS sınavı öncesinde şehri sessizliğe bürümek için teyakkuz halinde. Üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerimiz için büyük bir azimle çalışmalarını yürüttükleri yolculukta artık son dönemece girildi. Öğrencilerimizin hepsine başarılar diliyoruz” dedi.

SINAV SAATLERİ NE ZAMAN?

YKS 1. oturumu olan TYT 18 Haziran 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek, 10.00’da başlayacak ve 165 dakika sürecek. YKS 2. oturumu olan AYT 19 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek, yine 10.00’da başlayacak ve 180 dakika sürecek. YKS 3. oturumu olan YDT ise 19 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek, 15.30’da başlayacak ve 120 dakika sürecek.

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin şehrin girişleri ile cadde ve sokaklarında korna çalınmaması, yüksek sesle müzik dinlenmemesi için de sınav saatlerinde uyarılarda bulunacağını belirten Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, toplu SMS sistemi, radyo anonsu ve sosyal medya kanalları üzerinden de duyurular yaparak sınav süresi boyunca sessizliğin hakim olmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Helvacıoğlu, öğrencilerin sınava gireceği okullarda, öğrenciler ile onları bekleyen ailelere moral ve başarı dileklerinde de bulunacaklarını kaydetti.

Mustafa Helvacıoğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Sınav esnasında üniversite adaylarımızın konsantrasyon ve motivasyonunun etkilenmemesi için Keşan Kaymakamlığımız ve Belediye olarak harekete geçtik. Çocuklarımızın geleceği Türkiye’nin geleceği olarak Keşan’ımızdan sessizlik bekliyoruz. Pazarcı esnafımızın bu yıl da sessizliğin sağlanması için gereken hassasiyeti göstereceğinden eminiz. Sınav binaları etrafında pazaryeri, inşaat alanlarını denetlemek için zabıta personelimiz ve emniyet birimlerimizden oluşan ekiplerimiz sınav süresi boyunca görev yapacak. Belediyemizin şantiyelerinde çalışmalarımıza ara vereceğiz. Üniversite adaylarımızın 1 yıl boyunca edindikleri bilgi ve birikimleri ortaya koyarak geleceklerine yön verecek çocuklarımıza başarılar dilerim. Lütfen sınav süresi boyunca sessiz olmaya özen gösterelim.”