BÜLENT SAYLAM

Dün saat 10.00’da başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninden sonra geleneksel Abdül Şavur Kermesi düzenlendi.

Törenden sonra gerçekleştirilen kermese Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile Abdül Şavur’un torunları Çiğdem ve Abdül Şavur ile İsmail ve Esen Gürer, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Musa Lodos konuyla ilgili şunları söyledi:

“Değerli öğretmen arkadaşlarım, kıymetli misafirler, sevgili öğrenciler!

Milli İradenin temsil edildiği meclisimizin açılışının 98. Yıldönümünü kutlama programına hepiniz hoş geldiniz. 

Bugün Vatan topraklarımıza göz diken sömürgeci devletlerin acımasızca saldırıları karşısında milletimizin tek vücut olduğu gündür. 

Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışıyla Kurtuluş meşalesi yakıldı. Milletimiz Uzun süren savaşların getirdiği yıkım, vatan uğruna can veren şehitlerin acısı, fakirlik ve çaresizlik içindeydi. Ama bir Kurtuluş sesi duyuldu Amasya’dan.  Ey Türk Milleti, seni yine senin azim ve kararın kurtaracaktır. Diyordu. Bu ses Yurdun dört bir yanında yankılandı. Düşmanların, hainlerin yüreklerine korku saldı. Kahraman Milletimizin yüreğine ferahlık ve kurtuluş ümidi oldu.

Önce Erzurum da daha sonra Sivas ta bölgenin milli irade temsilcileri ile toplantılar yapıldı. Her toplantı sonucunda Milletimizi yine milletimizin azim ve kararının kurtaracağı haykırıldı. 

Vatan topraklarını işgalci düşmanlardan, işbirlikçi hainlerden kurtarmak ve Milli İradeyi etkin kılmak için Ankara da Meclisimiz açıldı. 

Milli iradenin azim ve kararı Kahraman, fedakar, cesur Milletimizin olağanüstü gayretleriyle yurdun dört bir yanında işgallere öncelikle dur dendi.

Avına saldırmak için gerileyen bir aslan gibi Kahraman ordumuz İnönü de Sakarya da düşmanı durdu. Kocatepe de, Aslıhanlarda Dumlupınar da düşmanı bozguna uğrattı. Düşmanın 3 yılda işgal ettiği Batı Anadolu toprakları yaklaşık 10 günde kahraman ordumuzca kurtarıldı. 

Tarih boyunca esaret yaşamamış bu Kahraman Milletimizin İradesi Atatürk’ün liderliğinde Türkiye Cumhuriyetini Kurdu. Atatürk Milli İradenin ne kadar önemli olduğunu gelecek nesillere aktarmak için bu günü geleceğimizin teminatı çocuklarımıza bayram olarak armağan etti. 

İnsanlığın hiçbir zaman savaş, kan ve acı görmemesi dileğiyle, tüm çocuklarımızın ve siz kıymetli misafirlerimizin bayramını kutlar, saygılar sunarım.” 

Abdül Şavur İlkokulunca hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde şu etkinlikler yapıldı:

1-Açılış.

2-Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı.

3-Günün anlam önemini belirten konuşma.

4-2/A sınıfı KORO

5-2/A İZMİR MARŞI Berrak TOPÇU

6-1/B SINIFI RONT ‘YOLLARDA BULURUM SENİ’

7-3/B SINIFI 23 NİSAN ŞİİRİ

8- 2/A SINIFI RONT ERİK DALI

9-4/A SINIFI 23 NİSAN ŞİİRİ

10-ANA SINIFI RONT ERİK DALI

11-3/A SINIFI OROTARYA ‘ŞİİRLERLE ANADOLU’

12- 1/A SONIFI RONT ‘SEV KARDEŞİM’

13- 2/A SINIFI 23 NİSAN ŞİİRİ 

14-Yarışmalar (3/A KİTAPLA YÜRÜME-4/B YUMURTA-3/B SANDALYE)