AYGÜL KONAR

Kantar, mahallesinde bulunan öğrencilerin tabletlere ihtiyacı olduğunu, Yeni Mescitli öğrencilere bu tabletlerin ulaştırılması gerektiğini belirtti. 

“BU TABLETLERİ BİZDE TALEP EDİYORUZ”

Kantar, konuşmasında şunlara yer verdi:“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk açıklamayı yaptığı zaman ben de sosyal medya hesaplarından açıklama yapmıştım. Yenimescit Mahallesinde, vatandaşların kullandıkları telefonların akıllı telefon olmadığı insanlarımız çoğunlukta. Altyapısı olmayan sokaklarımız çoğunlukta. Milli Eğitim Bakanlığının dağıtımını açıkladığı bu tabletleri bizde talep ediyoruz. Zaten bu yönde açıklama yapıldığında ilk olarak talepte ben bulunmuştum. Bunun gerçeklerini de açıkladım. Mahallemizde internet altyapısı iyi değil. Çocukların aileleri günlük yevmiyeler ile geçiniyor. Maddi durumları iyi değil.” 

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal yardımlarla ilgilide açıklamalarda bulunan Kantar: “Sosyal yardımlaşmanın yapmış olduğu nakdi yardım bandı 701 TL. Yaşlılık maaşı alan vatandaşlarımız 710 ile 750 TL arası maaş alıyorlar. Bu sebeple 701 TL’den fazla maaş alan vatandaşlarımız sosyal yardımlaşanının vermiş olduğu para desteğinden faydalanamıyorlar. Yasalar ne emrediyorsa kaymakam beyde onu uyguluyor. Prosedüre uygun yapılıyor yardımlar. Yani kimse vatandaşlara sana yardım yapmıyorum diye bir şey söylemiyor” dedi.

Yeni Mescit Mahallesinde artan koranavirüs vakalarını da değerlendiren Kantar: “Mahallimizde koronavirüs salgını çoğaldı. Pozitif ve temaslı vatandaşlarımız evlerinde karantinada kalıyor. Bu konuda belediyemizde gerekli erzak yardımı yapıyor” şeklinde konuştu.