AB Öykü Yarışmasında Türkiye dördüncülüğü ve mansiyon ödülü kazanan öğrenci ve danışman öğretmeni Belçika ve Litvanya gezisi ile ödüllendirildi

Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “Farklılıklar İçinde Birlik” konulu Öykü Yarışmasında Türkiye çapında 550 okuldan katılan 4500 öğrenci arasından finale kalan Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şeyma Nur Kılıç, öğretmeni Eylem Şahin danışmanlığında kaleme aldığı ‘Gönül Köprüsü’ adlı öyküsüyle il birincisi olarak Eskişehir’de düzenlenen ulusal finale katılmaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati, 12 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen final programına katıldı. Finale kalan Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Van ve İstanbul'dan öğrencilerin kaleme aldığı 66 öykü arasından ilk altı öykü ödüllendirildi. Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Şeyma Nur Kılıç, Türkiye dördüncülüğü ve mansiyon ödülü elde etti.

Programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, yarışma sayesinde öğrencilerin kendi dillerini geliştirdiğini ifade ederek, “Lise öğrencileri arasında düzenlenen öykü yarışması ile öğretmenlerimizin, öğrencilerin ve ailelerin AB ile ilgili farkındalığının artırılması amaçlanıyor. Her yıl düzenlenen yarışmada öğrencilerimiz yazdıkları ile Türkiye’nin AB yolundaki hedeflerini öğrenmiş oluyor. Aynı zamanda kendilerini ve kabiliyetlerini keşfetme ve dillerini geliştirmede bu konunun önemli bir teşvik unsuru olduğunu söylemek istiyorum.” diye konuştu.
Bela Szombati de yaptığı konuşmada illerde dereceye giren öğrencilerin 100 Temel Eser ve Notebook, ulusal etapta dereceye giren 6 öğrencinin ve danışman öğretmenlerinin ise bu ödüllere ek olarak dijital fotoğraf makinesi, ayrıca temmuz ayında gerçekleştirilecek olan Belçika ve Litvanya gezisi ile ödüllendirildiğini açıkladı. Szombati, “öykü yazarak ilk altının içinde yer alan öğrencilerin hepsinin kazandığını söyleyerek, “Bu yüzden hiç ayrım yapmaksızın ödüle layık görülen bu öğrencilerimizin hepsini aynı şekilde ödüllendirdik.” dedi.
Okul Müdürü Osman Başak da “Öğrencimi ve öğretmenimi tebrik ediyorum. Biz biliyoruz ki hiçbir başarı tesadüf değildir. Başarı için, hayattan ne beklediğinizi, amacınızın ne olduğunu bilmeniz gerekir. Başarılı olmanın tek ve mutlak ölçüsü insanın tüm varlığı ile kendini ortaya koyabilmesidir. Çalışmanızın yönünü belirlemek ve çalışma isteğinizi sürekli tutmak sizi başarıya ulaştırır. Amacınıza ulaşmak için  ne kadar çalışacağınızı, ne zaman çalışabileceğinizi, ne kadar gayret göstermeniz gerektiğini bilmelisiniz. Zamanı israf etmemek, en sağlıklı şekilde değerlendirmek için, her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. Hedef, plan, istek ve çalışmanın sonunda başarı sizin olacaktır. Biz Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi ailesi olarak bunu prensip edindik ve bu sayede bu yıl TÜBİTAK proje yarışmasından sonra ikinci Türkiye dördüncülüğünü elde ettik. Keşan’ımızın adını Türkiye’ye duyurduğumuz için çok gururluyuz.” dedi.