Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi Okul Aile Birliği, olağan toplantısını 21 Eylül Cumartesi günü velilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirdi. Bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Anadolu Öğretmen Lisesi’nde Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu velilerin oylarıyla şu şekilde oluşturuldu:

Asil Üyelikler: Ahmet Göksu, Hülya Yılmaz, Elfide Yazal, Bingül Şeftali, Ayşe Topaloğlu.

Denetleme Kurulu : Asil Üye Harun Reşit Bölük.

Okul Müdürü Osman Başak, velilere şu şekilde seslendi: “Değerli veliler, eğitim var olanı tekrar etmek değil çağa imzanızı atmak ve attığınız imzaların giderek çoğalmasıdır. Bazen küçük bir kıvılcım yeter imzanızı atabilmek için, bazen bir hayalle başlar her şey,bazen de bir imza bir ömrün özeti olur. Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi olarak bizim hedefimiz imzamızla yaşadığımız çağın hem tanığı hem de özeti olarak anılabilmek.

Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi eğitim ailesinde yetiştirilen öğrencilerin vasıfları, ne gelip geçici bir heyecandan ne de menfaat elde etme arzusundandır. Okulumuz bütün fertleriyle, gerçek vatanseverler gibi ülkesinin ve milletinin tarihine özümsemeye çalışan bir kurumdur.Bizler biliyoruz ki hiçbir eğitim anlayışı kendi köklerinden, geçmişinden ayrı olarak değerlendirilemez. Bu yüzden bugünle birlikte dünü de kucaklıyoruz.

Öğretmenlik mesleği toplumların geleceğini şekillendiren, gelecek nesilleri yetiştiren ulvi bir meslektir. Böyle bir mesleğin mensubu olmak ayrı bir onurdur benim için.

Eğitim ve öğretim sadece okuldan ibaret değildir. Veli, idare-öğretmen, öğrenci dört ayrı unsur gibi görünse de bunlar bütünlüğün asil unsurlarıdır.

Çocuğu hiçbir zaman başkalarıyla değil, her zaman kendisiyle kıyaslayınız. Onu en iyi olmaya yönlendiriniz. Her şeyi şartlı veriniz. Ama sevgiyi şartsız veriniz. Dünyanın en iyi eğitimcisi bile anne-babanın boşluğunu dolduramaz. Öğrencilerimizin mutluluğu velilerimizin mutluluğudur.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle hepinize başarılı nesiller yetiştirmenizi dileyerek sevgi ve saygılarımı sunarım.”