Keşan Final Dergisi Dershaneleri, dün ders başı yaptı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı nedeniyle dün dershane personeliyle bir toplantı yapan, dershanenin Kurucu Temsilcisi Mustafa Bezbaş, şunları söyledi: “Final Eğitim kurumlarının her yıl gerçekleştirmiş olduğu, geleneksel ders başı toplantımızı yapıyoruz. Yeni eğitim-öğretim sezonumuz başladı. Hepimize hayırlı olsun. Bu yıl gerçekleştireceğimiz plan ve programlı çalışmalar konusunda hepinize bilgi vereceğiz. Geçen yıl başarılı bir sezon geçirdik. Ortaöğretimde 17 öğrenci fen lisesini kazandı. 40’a yakın öğrencimiz Anadolu öğretmen ve sağlık meslek liselerini kazandı. ÖSS’deki arkadaşlarımız da müthiş bir performans gösterdiler. 3 öğrenci tıp fakültelerini, değişik mühendislikleri kazanan öğrencilerimiz var ve 250 kadar öğrencimiz 4 yıllık fakülteleri kazandı. Yani yüzlerce öğrenci yine bizimle istedikleri okullara yerleşti. Nerdeyse mezun pozisyonunda öğrenci kalmadı. Veliler adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Çok emek harcadınız, gecenizi gündüzünüze kattınız, çalıştınız ve mücadele ettiniz. Mezunlarda derslere 16 Eylül 2013 tarihinde başlayacağız. 12. ve 8. sınıflarda dersler başladı. Yeterli öğrenci sayısına ulaştık. Bu yıl 5. sınıflara eğitim açmayacağız. 6. ve 7. sınıflar 14 Eylül 2013’te ders başı yapacaklar. Mezunlarda sınıflarımız 12 kişilik. Dershane genelimizde ise sınıflar 24 kişiyi geçmeyecek. Sınıfların kalabalık olduğu yönünde eleştiriler oldu. Yaptığınız çalışmalar için hepinize teşekkür ediyorum. Mesai uyguluyoruz. Dershane öğretmenleri 7 gün 12 saat mesai yapıyor.”



“ÜLKEYE VE İNSANLIĞA HİZMET EDİYORUZ”

Eğitim sayesinde insanların sosyal statüsünün değiştiğinin altını çizen Bezbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başkalarının çocuklarını, kendi çocuklarımızdan ayırmayacağız! Biz böyle çalıştık. Bu sayede evimize ekmek götürüyoruz. Bu ülkeye ve insanlığa hizmet ettiğimizi düşünüyoruz. Bu sayede insanların sosyal statüsü değişiyor, sınıf atlıyor. Dünyada kaliteli yaşamın adresi ve dayanağı eğitimdir. Bizler de bu sayede sınıf atladık. Yoksa köyde bir ineğin peşinde koşturacaktık. Biz de öğrencilerimize en güvenilir şekilde sınıf atlattıracağız. Eğitim, bunun yoludur. Dershaneler hiçbir zaman okulların yerine aday olmadı. Biz okulların tamamlayıcısıyız, destekçisi ve yardımcısıyız. Biz fedakarlıkla, eğitime değişiklik ve renk katarak çalışıyoruz. Bu çalışmaları da hep beraber yapıyoruz. diye bir şey yok. Biz yaptık. Final bir ekiptir. Final’de çalışan herkes bizim bir parçamızıdır. Bir kez daha hepinize teşekkür ediyorum.”

Keşan Final Dergisi Dershanesi kadrosu şöyle: Mustafa Bezbaş (Kurucu), Sercan Bezbaş (ÖSS Şubesi Müdürü), Zekeriye Yıldız, (SBS Şubesi Müdürü), Mehmet Ali Solakoğlu (ÖSS Şubesi Müdür Yardımcısı), Halil Gürel, Mahmut Kaymaz, Özgür Sezgin, Bahattin İpek, Gülşah Boz Şimşek, Evlin Erman, Harun Yavuz, Nezahat Dinçer (Matematik Öğretmenleri), Aytül Arabacı, Gaye Meriç (Fizik Öğretmenleri), Evrim Kadem, İsmail Güner, Remziye Özgün (Kimya Öğretmenleri), Esra Endirçe, Ebru Atlı (Biyoloji Öğretmenleri), Günnur Çevikel, Gökçe Tınmaz, Burcu Yavuz, Kıymet Gücüyener (Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri), Mustafa Elidüz, Zeynep Yoluç (Türkçe Öğretmenleri), Yeliz Siner, Selçuk Ayaz, Recep Göçmez (Tarih Öğretmenleri), Timur Eruzun, Gökçer Bezbaş (Coğrafya Öğretmenleri), Duygu Oğuz (Felsefe Öğretmeni), Zafer Oğuz (Fen ve Teknoloji Öğretmeni), İlter Arıtaşı, Kaniye Bostancı Gürel (Sosyal Bilgiler Öğretmenleri), İsmet Yücel, Gülçin Baltakıran (İngilizce Öğretmenleri) ve Bircan Bezbaş (Halkla İlişkiler).