Hüseyin Ünsal Yücel

Keşan HEM (Halk Eğitimi Merkezi)’in yılsonu belge ve sergi açılış töreni dün gerçekleşti. Saat 17.00 sıralarında başlayan sergi açılış törenine, Keşan İlçe Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Ergün Kurtar, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Harun Büker, Cumhuriyet Halk Partisi Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli, Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını, Keşan HEM Müdürü Turgut Yıldız yaptı.

“Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Yıldız, şunları söyledi: “Halk eğitim müdürlükleri yurt genelinde gerek eğitimin tabana yayılması gerekse becerilerin arttırılması konusunda önemli görevler üstlenmişlerdir. Vatandaşlarımızın Sosyal Kültürel gelişmesini sağlamak, onlara ilgi beceri kazandırmak okuma, yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan eğitimlerine yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak kültürel eserlerimizi korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmak kurslarımızın en önemli amaçlarıdır ve ilçemizde bu yönde kursların açılmasına öncelik verilmiştir. 2015-2016 Eğitim öğretim yılında ilçemizde şuana kadar toplam 488 kurs açılmıştır. Bu kursları 13.158 kursiyer başarı ile bitirmiştir. Yıl içerisinde toplam 15 okuma, yazma kursumuza 256 kursiyerimiz başvurmuş, 26 kişi başarıyla kursu bitirerek belgelerini almışlardır. Keşan halk eğitim merkezi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda kurumlarla işbirliği yaparak kurs alanlarımızı yaygınlaştırdık. Bu yıl merkez dışında kurs açtığımız kuruluşlar ilçelerimizdeki okullarımız, kredi yurtlar kurumu kız ve erkek yurtları, Kipa aile kulüp, Özel Trakya Rehabilitasyon Merkezi, Özel Keşan Rehabilitasyon Merkezi, Keşan Devlet Hastanesi Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezidir. Bu kurslarımızla da daha fazla kursiyere ulaşıp hizmet verme fırsatı buluyoruz.”

ÇABALARIMIZIN OLUMLU SONUÇLARINI HER GEÇEN GÜN ALIYORUZ

Turgut Yıldız, konuşmasına şu şekilde devam etti: “2013 yılından bu yana Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün öğrenen bireyde öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle öğrenme şekilleri düzenlenmektedir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında Edirne ili olarak bizler de ilimizde bu şenliği gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Öğrenme şenlikleri ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılmalarının sağlanması, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratılması hedeflenmektedir. Bizlerde Keşan Halk Eğitim Merkezi olarak canla başla çalışarak hedefleri gerçekleştirmeye çabalıyoruz. Bu çabalarımızın olumlu sonuçlarını her geçen gün alıyoruz. Değerli kursiyerlerimizin bir yıl boyunca emek verdiği eserleri ve el işlerini bugün burada sizlerin beğenisine sunmak bizler için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Emeği geçen tüm kursiyerlerimize ve sergi açılışımıza katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Tören’in devamında, Halk Eğitimi Merkezince dikilen kostümlerin defilesi, güzellik ve saç bakımı hizmetleri alanında açılmış kursların saç ve makyaj sunumu, Halk oyunları zeybek gösterisi ardından, bu yıl açılan kurslarda başarı sağlayan kursiyerlere belgeleri, Özder, Yıldız ve Büker tarafından teslim edilirken, Yıldız da Özder’e günün anısına hediye sundu. Sonrasında Protokol tarafından serginin açılışı yapılarak, HEM sergisi gezildi ve yapılan ikram ile tören son buldu.