Keşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Abdül Şavur’un ek binasına taşınacak

Yüksel: 2012-2013 eğitim-öğretim yılını performans olarak en üst seviyede tamamladık

Keşan Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, dün makamında düzenlediği basın toplantısında 2012-2013 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrıca halen Atatürk İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan binada hizmet veren Keşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin yer sorununun çözüldüğünü ve merkezin Abdül Şavur İlkokulu bahçesinde bulunan ek binaya taşınacağını bildirdi. Yüksel, açıklamasında, 2012-2013 eğitim-öğretim yılını performans olarak en üst seviyede tamamladıklarını da belirtti.

 RAM’A YER BULDUK

Saat 14.30 sıralarında başlayan basın toplantısında önce Keşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin yer sorunu ile ilgili açıklamada bulunan Yüksel, 2012-2013 eğitim yılında bazı okulların ilkokul ya da ortaokul olarak değiştirildiğini hatırlatarak, “Bu değişikliklerin ardından Abdül Şavur İlkokulu’nun bahçesinde bulunan ek bina boşa çıkmış oldu. Rehberlik ve Araştırma Merkezi için bağımsız bir bina arayışımız vardı. Burası uygun görüldü ve RAM’ı buraya taşıyacağız” dedi. Yüksel, Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin buraya taşınmasının ardından yaz döneminde buradaki fiziki eksikliklerin ve gerekiyorsa değişikliklerin yapılacağını söyledi.

Z-KÜTÜPHANE ÇALIŞMALARI

Açıklamasını, ilk ve orta okullarda oluşturulma çalışmaları sürdürülen Z-Kütüphane hakkında bilgi vererek sürdüren Yüksel, okulların kendi bünyesindeki kütüphanelerinde bulunan tüm kitapların bilgisayar ortamına taşındığını, liselerin bilgisayar labrotuvarlarında bulunan bilgisayarların Z-Kütüphane dönüşümünde kullanılmak üzere ilk ve ortaokullarda kullanılacağını belirtti.

OKULLARIMIZIN

PERFORMANSLARINI

ÖLÇMEK İÇİN

ÇALIŞMA BAŞLATTIK

Keşan’daki okulların 2012-2013 eğitim-öğretim yılı performanslarını ölçmek için bir çalışma yürütmekte olduklarını da açıklayan Yüksel,Okullarımızın bir yıl boyunca yürüttükleri faaliyetleri ve bu faaliyetlere katılan öğrenci sayısı ölçülecek.” diye konuştu.

23 NİSAN VE 19 MAYIS,

EN ÜST DÜZEYDE

TEMSİL EDİLMİŞTİR

Son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’na öğrencilerin katılımlarıyla ilgili bilgi veren Yüksel, bu yıl yayınlanan yönetmelik gereği bu bayramlarımızın faklı bir şekilde kutlandığını kaydetti. Her iki ulusal bayramın, daha önceki yıllardaki kutlama programları gereği öğrencilerin 7 ile 10 tam gün arasında değişen derse girememe sorunu yaşandığını ve aynı zamanda tören kıyafetleri nedeniyle ailelerin maddi imkanlarını zorlamak zorunda kaldığını belirten Yüksel,Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Keşan’da en üst düzeyde kutlanmıştır. 23 Nisan 6 gün sürdü. Bu törenlere toplam bin 564 öğrencimiz katıldı. 19 Mayıs kutlamaları ise 9 gün sürdü ve bu programlara da iki bini aşkın öğrencimiz katıldı. Daha önceki bayram kutlamalarında öğrenci sayıları törenlere katılan öğrencilerin sayısı ile sınırlı kalıyor ve bu rakam 400-500’ü geçmiyordu.” diye konuştu.

Yüksel, eğitim-öğretim yılının başarılı bir şekilde tamamlanmasındaki yardım ve desteklerinden dolayı Kaymakam Bekir Dınkırcı, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, veliler ve vatandaşlara teşekkür etti.