TÜ (Trakya Üniversitesi) Keşan MYO (Meslek Yüksek Okulu)’nun 2012-2013 Akademik Yıl Mezuniyet Töreni geçen cuma günü yapıldı.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen ve saat 18.00 sıralarında başlayan törene; Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Rektör Vekili Prof. Dr. Süleyman Pişkin, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan MYO Müdürü Yard. Doç. Dr. Süleyman Kök, resmi daire amirleri, akademisyenler, kamu ve özel kurum kuruluş temsilcileri ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Sunuculuğunu okul öğrencileri Büşra Demirbağ ile Nevzat Kaptan’ın yaptığı tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Maşı’nın söylenmesiyle başladı. Törene katılacak öğrencilerin alanda yerini almasının ardından, “94. Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı”  çerçevesinde düzenlenen “Gençlik Haftası Kutlamaları Yüzme Yarışmalarında” ilk beşe giren öğrencilere, Dınkırcı tarafından madalyaları verildi. Bunu, “TÜ 20. Kültür Sanat ve 30. Spor Şenlikleri”nde voleybolda üçüncü olan voleybol takımına kupa ve başarı belgelerinin Pişkin tarafından takdim edilmesi izledi.

ÇİFTÇİ: OKULU BİTİRDİĞİME ÜZÜLÜYORUM

Ödül töreninin ardından, öğrenciler adına, Laborant ve Veteriner Sağlığı Programı Öğrencisi 2012-2013 Dönem Birincisi Edibe Çiftçi bir konuşma yaptı. Çiftçi, Okulda geçen 2 yıllık süre içerisinde, aileden uzak olmanın verdiği zorluklarla başa çıkmayı, güzel dostluklar kurmayı ve insanlara güvenmeyi öğrendiklerini belirterek şunları söyledi: “Bugün okul bitti işte. Ama gel gör ki bugün bu okulu bitirdiğime üzülüyorum. Tarihte, ve  diye bir söz vardır. Şimdi yeni bir hayat bizleri bekliyor. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyor ve hayatlarının bundan sonraki bölümünde mutlu olmalarını diliyorum.”

KÖK: SİZLER KADAR GURURLUYUZ

Daha sonra mikrofona gelen Süleyman Kök, sözlerinin başında okulun tarihçesiyle ilgili bilgi verdikten sonra, okulun, altyapı donanımları tamamlanmış, mesleğe yönelik nitelikli insan gücü yetiştirdiğinin altını çizdi. Daha sonra öğrenciler, öğretim görevlileri ve ailelere yönelik konuşan Kök, şöyle dedi: “Hayatın ve iş yaşamının yalnız ülke sınırlarıyla kısıtlı olmadığını bilin. Diğer ülke insanlarının ele geçirmeye çalıştığı global ekonomide diyerek öne çıkın. Saygıdeğer aileler, iki yıldır emanetiniz olarak bıraktığınız evlatlarınızı sizlere üniversite mezunu olarak geri vermekten dolayı bizler de sizler kadar gururluyuz. Ülkemizin eğitimli ve aynı zamanda ahlaki sorumluluk bilinciyle üretken nesillerin yetiştirilmesinde katkılarınızdan dolayı kurumum adına teşekkür ediyorum.”

PİŞKİN: ARTIK DÜNYAYA SORUMLU HALE GELDİNİZ

Son olarak konuşan Süleyman Pişkin, bugünün öğrenciler için farklı bir dönemin başladığı bir gün olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Pişkin, “Eğitim hayatınızı tamamladınız. Artık ülkenize ve dünyaya sorumlu hale geldiniz. Yetiştiniz ve bir meslek sahibi oldunuz. Ülkemize büyük katkılar yapacağınıza inanıyoruz.” dedi.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ DE DİPLOMA ALDI

Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi. Keşan MYO bünyesinde faaliyet gösteren Uygulama Anaokulu 4. Dönem Mezunu 40 minik öğrenciye mezuniyet belgeleri, Anaokulu Müdürü ve Öğretim Görevlisi Ayşegül Özdemir Topaloğlu tarafından verildi.

DİPLOMALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Minik öğrencilerin ardından, okul birincisi Laborant ve Veteriner Sağlığı Programı Öğrencisi Edibe Çiftçi, Okul İkincileri; Gaz ve Tesisatı Teknolojisi öğrencisi Danış Şen, Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı İkinci Öğretim Öğrencisi Halil İbrahim Kucaman, okul üçüncüleri; Elektrik Programı Öğrencisi Fırat Özkan Özgül, Çocuk Gelişim Programı Bölümü Öğrencisi Bengül Kunem’e başarı belgeleri ve diplomaları, Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından takdim edildi. Bunu, bölüm birinci, ikinci ve üçüncüleriyle tüm öğrencilere diplomalarının, katılımcılar tarafından verilmesi izledi. Ardından öğrenciler, Öğretim Görevlisi Şerafettin Çetin nezaretinde, meslek andını içti.

KEPLER HAVADA UÇUŞTU

Belge töreninden sonra meslek andını okuyan öğrenciler keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Tören pilav ayran ikramı ile sona erdi.