Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dün Keşan TSO’yu (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) ziyaret ederek, hazırlanan “Avrupa’da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği” projesi hakkında bilgi verdi. 

Saat 13.30 sıralarında KTSO (Keşan Ticaret ve Sanayi Odası) gelen Okul Müdürü Tahir Karaca ile proje ekibinde yer alan 12. sınıf öğrencileri, proje konusunda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile bazı yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. 

10 MAYIS’TA PORTEKİZ’E GİDİLECEK

Ziyarette ilk olarak söz alan Karaca, okul olarak 2014 yılında Avrupa’da iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili Erasmus Plus projesi hazırladıklarını belirterek, “İpsala ve Meriç ilçesi proje ortağımız. Sosyal ortak olarak da Keşan TSO projemize ortak oldu. Projemizde 4 kız 6 erkek olmak üzere, 10 öğrencimiz Portekiz’de konuyla ilgili eğitim alacaklar. Bunlarla ilgili sertifika alacaklar. AB fonlarından desteklenen bir proje. Herhangi bir maddi yük getirmeden öğrencilerimize Avrupa’daki uygulamaları göstereceğiz. 30 öğrenci 5 öğretmen 10 Mayıs’ta Portekiz’e gideceğiz ve 24 Mayıs’ta ülkemize döneceğiz. Projedeki amacımı; öğrencilerin iş güvenliği konusunda eğitim almalarını sağlamak. Edirne’de iş güvenliği ile ilgili çok firma yok. Öğrencilerin istihdam edilmesini sağlamak açısında önemli bir proje.” dedi.

HELVACIOĞLU: MEMNUNİYET DUYUYORUZ

Daha sonra söz alan Helvacıoğlu, ülkemizde işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda çok hassas bir döneme girildiğini ifade ederek, şunları söyledi: “Ülkemizde son yıllardaki maden kazaları iş sağlığı ve işçi güvenliği konusunda daha hassasiyet göstermemiz gerektiğini ifade etti. Ülkemizdeki tüm siyasi partilerin ortak görüşüyle iş güvenliği konusunda paket hazırlandı. Bunlardan memnuniyet duyuyoruz. Bu yolda hayatını kaybeden çalışanlarımız var. Bu konuda bilişim lisemizin Avrupa çapında partnerlerinin olmasından memnuniyet duyuyoruz.  Bir Avrupa ülkesi ile işbirliği yaparak, neler olduğu konusunda 14 günlük seyahat ciddi bir tecrübe olacak.”

Açıklamaların ardından ziyaret sohbet şekilde sürdü.