HABER MERKEZİ

Öğrencilere girişimcilik eğitimlerinin verilerek bölgesel sorun ve ihtiyaçlara yönelik ticaret, turizm, sanayi ve tarım alanlarında KOSGEB destekli ‘İş Planı Ödülü Destek Programı’ proje yarışması başlatıldı.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, Trakya Üniversitesi Yusuf Çapraz Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Atakişi, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TSO Edirne İl Genç Girişimciler İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Serkan Şen’in katılımıyla proje toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda düzenlenecek olan yarışma ile üniversite öğrencilerine yönelik  girişimcilik eğitimleri verilmesi, girişimcilerle öğrencileri bir araya getirmesi, üretim ve istihdama destek olacak çeşitli konular konuşuldu.

Öğrencileri okul sonrası yaşama hazırlamak noktasında projede yer alan girişimcilik eğitimlerinin önemine değinen Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, “Bizler de aynı sıralardan, aynı zorluklardan geçerek bugünlere kadar geldik. Gelecekte her ne yapacak olursanız olun, hangi iş fikrini benimseyecek olursanız olun, proje üretmekten ve yanlış yapmaktan asla korkmayın. Yaptığınız her yanlış ileride sizlere tecrübe olarak geri dönecektir. Dünyada yapılan yeni teknolojileri ve teknikleri incelemekten kaçınmayın, gelecek sizler ile şekillenecek. Girişimcilik ruhunuzu kaybetmeyin” dedi.  

Gerçekleştirilecek projenin öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve mezuniyet sonrası hayata hazırlıkları konusunda öneme sahip olduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Burak İşçimen, “Bu projeyi Sosyal Sorumluluk dersi kapsamında gerçekleştiriyoruz. Bu derste öğrencilerin proje yazmayı öğrenmelerini ve yazabilir hale gelmelerini hedefliyoruz. Sosyal Sorumluluk Dersinde Vize sınavı olarak bir proje yazmalarını ve Final sınavı olarak da projeyi gerçekleştirmelerini planlıyoruz. Günümüz teknoloji ve inovasyon çağında proje yazma özellikle eğitim ve iş hayatında önemli hale geldi. Gerçekleştirilecek proje ile öğrencilerimizin mezuniyetten sonraki hayata da hazırlanmaları konusunda destek olmayı amaçlıyoruz.  Proje yazma eğitimlerinin yapılacağı ve girişimcilerle öğrencilerin buluşturulacağı bir süreç olacak” diye konuştu.