Z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphaneler Keşan’da hayat bulmaya başladı. Hem öğrencilere hem velilere dilediği zaman hizmet verecek bu zenginleştirilmiş kütüphaneler içerisinde internet hizmeti de bulunduruyor. Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmaları ile Keşan Bademlik İlk ve Ortaokulu’nda dün saat 11.00’de “Nurettin Topçu Z Kütüphanesi” açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında hizmete giren zenginleştirilmiş kütüphanenin açılış törenine, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, öğretmenler, öğrencileri ve velileri katıldı.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Açılışta ilk olarak konuşan Keşan Bademlik İlkokulu Müdürü Necdet Seyhan, “Açılışını yapacağımız kütüphane zengin kitap içeriği ve internet imkânı ile hem öğrencimize hem de velilerimize ve mahalle halkına hizmet edecektir. Burası güzel bir iş birliğinin sonucudur. En önemli eksikliğimiz okumaya çok zaman ayırmamamız. Okuma konusundaki teşviklerimizin zaman zaman müdürlüklerimizin katkılarıyla yapılan bu kütüphane bu eksikliğimizi önemli ölçüde giderecek diye ümit ediyorum. Zenginleştirilmiş kütüphanemize okul aile birliği kararıyla eğitimci yazar Nurettin Topçu’nun adını verdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZELLİKLE DEZAVANTAJLI GRUPLARIMIZIN OLDUĞU YERLERDE BU TİP ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ

Kendileri için güzel bir gün olduğunu söyleyen Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan,  Keşan’da güzel bir güne başlangıç yaptıklarını söyledi. Özcan sözlerine şöyle dedi: “Geçen ziyaretimizde Bademlik Okulumuzu ziyaret ettiğimiz zaman bir takım sıkıntılarını görmüştük. Bunlara müdahale ettik, hala da iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. En önemli çalışma Keşan’da örneği olmayan z-kütüphanemizin açılışı var. Z-Kütüphane bilindiği gibi “okullar hayat olsun” kapsamında son dönemlerde bakanlığımızın üzerinde durduğu bir çalışmadır. Burada biz temel eserlerin içinde olduğu kitaplarla bir anlamda internet bağlantısı, bilişim sınıflarının entegre edildiği ve genelde okullarının giriş katlarında çok özel bir tasarımla dizayn edilen bir kütüphane çalışması bu. Bu çalışmada öğrencilerimiz boş vakitlerini burada değerlendirecekleri gibi, herhangi bir proje ödev çalışması ile ilgili internetten çıktısını alıp araştırmasını yapabilecekler. Aynı zamanda ders çalışabilecekler ve kitaplara erişim sağlayacaklar. “Okullar hayat olsun” derken sadece öğrencilerle ilgili değil.  Burası velilere de açık. Yani akşam saat 21.00’e kadar velilerimiz de istifade edebilecekler. Biz burayı herkese açmış oluyoruz güzel bir çalışma oldu ve kısa sürede yetiştirdik. Özellikle dezavantajlı gruplarımızın olduğu yerlerde bu tip çalışmaları yapıyoruz. En iyisini sunmaya çalışıyoruz. Mesleğine 40 yılını adayan öğretmen Nurettin Topçu’nun adını yaşatıyoruz. Bu şekildeki açılışların devamı gelecek, elimizden geldiğince hizmetinizdeyiz, sizler varsanız bizler varız, teşekkür ediyorum.