Keşan Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin mezuniyet töreni 13 Haziran 2013 Perşembe günü saat 18.00’de Keşanspor Düğün Salonu’nda yapıldı.

Törene, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras, Keşan Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Koçak, Okul Müdürü Mükerrem Özercan, öğrenci velileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Özercan, “Okulun 40. dönem mezunlarını verdik. Okulumuzdan 40. dönem olarak mezun olan 79 öğrencimizi aile şefkati ve sorumluluğunda bağrımıza bastık ve dört yıl boyunca onları sevgiyle eğittik. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere Kaymakam Dınkırcı kürsüye çıktı. Bu dönem ile 13.377 öğrencinin karne alacağını belirten Bekir Dınkırcı, sözlerine şöyle devam etti: “İlçemiz genelinde yarın itibari ile 13.377 öğrencimiz karne alacak. Hafta sonu ise 481 öğrencimiz Lisans Yerleştirme Sınavı’na giriyor. Evlatlarımızın liseden mezun olması yetmiyor. Hedefiniz en az iki yıllık ve dört yıllık fakülteler olsun. Evlatlarımızın içerisinde yüksek lisans ve doktora yapacak öğrencilerimiz var. Biz 13.377 öğrencimizin hepsine güveniyoruz. Biz çocuklarımızı ne kadar nitelikli ve nicelikli olarak yetiştirebilirsek merak etmeyin onlar yarının anne babaları olacak. Bugün bizim oturduğumuz koltuklara yarın onlar oturacaktır. Biz evlatlarımıza güveniyoruz. Yeter ki birliğimiz beraberliğimiz karşılıklı saygımız daim olsun. Programa emek, destek ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmanın ardından, dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Okul 3.’sü Sultan Yalçın’a İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Koçak, okul 2.’si Ebru Çiner’e İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Aras ve okul 1.’si Simge Esmeyar’a Kaymakam Bekir Dınkırcı tarafından plaket ve belgeleri verildi.

Tören okul 1.’si Esmeyar’ın yaş kütüğüne isim çakmasının ardından yaptığı konuşma ile devam etti.

Simge Esmeyar konuşmasında, hüznü ve sevinci bir arada yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu: “4 yıldır belki ailelerimizden daha fazla vakit geçirdiğimiz arkadaşlarımıza veda etmeninin zamanı geldi. Ancak bizlerin dostluğu dünyayı bir ucundan kucaklayabilecek kadar büyüktür. Acısıyla, tatlısıyla 4 yılı birlikte geçirdiğimiz arkadaşlarıma buradan tüm mezunlar adına teşekkür ederim.”

Tören, bayrak ve flama devir tesliminden sonra mezun öğrencilere belgelerinin verilmesi ve müzik eşliğinde keplerin havaya atılması ile sona erdi.