BÜLENT SAYLAM

Saat 12.00’de okul bahçesinde gerçekleştirilen törene Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özay, Beyendik Belediye Başkanı Muhammet Örnek, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Uslu, Tahir Özçınar, Keşan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Tekin, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Şehit Gazi Aileleri Yard. Derneği Başkanı Ferhat Dönmez ile şehit aileleri, okul müdürleri ve daire amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Okul Müdürü Murat Ilıman’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Konuşmasında Müdür Ilıman şunları söyledi: “Sayın Kaymakamım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın Keşan Belediye Başkanım, Sayın Beyendik Belediye Başkanım, Sayın Protokol, Mübarek Şehitlerimizin kıymetli yakınları, Kıymetli Gazilerimiz, misafirlerimiz, basınımızın güzide temsilcileri. Okulumuz Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Şehit Fatih Mehmethan Kütüphanesi açılış törenimize hoş geldiniz, sefa getirdiniz.

Köroğlu’nun seslenişi ile hoş geldiniz diyoruz sizlere:

Mert dayanır, namert kaçar

Meydan gümbür gümbürlenir

Şahlar şahı divan açar

Divan gümbür gümbürlenir
Top atılır kalasından
Hak saklasın belasından
Köroğlu'nun narasından
Her yan gümbür gümbürlenir
Kahramanlık türküleriyle hoş geldiniz; Köroğlunun, Süleyman Paşanın, Atam Oğuz Kağanın destanıyla hoş geldiniz okulumuza.

2018 yılında vatanımızın namusu için gözlerini kırpmadan, cesaretle yola koyulmuştu Mehmetçiğimiz. Al bayraklarla, insan seliyle, ağızlarda dualarla yolcu edilmişti her biri. Fatih Mehmethan da o cesur askerlerimizden biriydi. Henüz 4 aylık evliyken toprağa düştü Şehit Fatih Mehmethan. Şehitler tepesini boş bırakmadı. Ruhu şad mekânı cennet olsun.

Kütüphanemizi düzenlerken Şehit Fatih Mehmethan’ın nezdinde tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi anmak istedik. Bir duvarımızı Keşanlı Şehitlerimize ayırdık. İstedik ki öğrencilerimiz burada vakit geçirirken, bir yandan da varlığımızı borçlu olduğumuz kahramanları akıllarına, zihinlerine kazısınlar ve asla unutmasınlar.

Kütüphane projemize maddi manevi desteklerini esirgemeyen Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Helvacıoğlu’na, Beyendik Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Örnek’e okulum adına çok teşekkür ederim.

Tüm kahramanlarımızı dualarla anıyoruz. Türk Ulusunun tüm cengâverlerini. Teoman’dan Mete Hana, Tuğrul Beyden Alparslan’a, Osman Gaziden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Türkün yeryüzündeki varlık mücadelesinde can vermiş, kan dökmüş, fikren ve bedenen mücadele etmiş tüm kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekânları cennet olsun.”

Okul müdürünün konuşmasının ardından kütüphanenin düzenlenmesinde katkı sağlayan ve emeği geçenlere belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

12.sınıf öğrencisi Ezgi Küçük tarafından “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiir okunduktan sonra,  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ömer Kaan Oksal tarafından şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

Tilavet sonrası kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphanenin gezilmesi sonrasında tüm misafir ve öğrencilere ikram yapıldı.