HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Proje Okulu Yürütme Kurulu’nun (Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ve Keşan Ticaret Borsası) girişimleriyle Adapazarı üretim fabrikası tarafından okulun motorlu araçlar teknolojisi bölümüne eğitim amaçlı olarak hibe edilen otomobilin tanıtımı dün yapıldı.

Saat 11.00’de başlayan etkinliğe, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, Okul Müdürü Tolgan Anbarlı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, “Öğrencilerimizin bölümlerinde almış oldukları teorik eğitimi pratik hale getirmek, yüksek standartlarda üretilmiş ve modernize edilmiş araçları tanımak, mesleki açıdan öğrencilerimizi üst seviyeye çıkaracaktır. Hızla değişen teknolojik şartlara öğrencilerimizin uyum sağlayabilmesi için bu hibe oldukça önem arz etmektedir” dedi.

BU İLK AMA SON OLMAYACAK

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, geleceğe yenilenerek hazırlanmak gerektiğini ifade ederek, “Özellikle motor bölümünde teknoloji açısından geri kaldığımızı fark ediyorduk. Böyle bir girişimde bulunarak okulumuza yeni bir araba kazandırdık. Baktığımız zaman araçta son teknoloji. Bu ilk ama son olmayacak. Okulumuzun teknolojisini geliştirmek için ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene itibariyle Keşan Ticaret ve Sanayi Odası ile Keşan Ticaret Borsası okulumuzu yönetim kurulunda temsil ediyoruz. Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü proje ile okulumuzu daha modern yapma girişiminde bulunacağız. Bu eğitime, öğretime yansıyacaktır. Okulumuza ve öğrencilerimize abramız hayırlı olsun” diye konuştu.

BURADAN MEZUN OLACAK EVLATLARIMIZIN İŞ GARANTİSİ OLACAK

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz da, dünyayla rekabet edebilmemiz için bizlerin de ülkedeki nesiller olarak çağın teknolojisine ayak uydurmamız gerektiğini dile getirerek, “TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ’15 yıldır hayalim’ dediği bir proje geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığımız, TOBB ve TOBB ETÜ işbirliği ile proje okulu adı altında imza altına alındı. Buradaki amaç siz değerli evlatlarımızın günün teknolojisine göre sizleri donatmaktır. Burada hem eğitim, hem de üretim deneyimini kazanarak sizleri yarınlara hazırlamak, üretim ekonomisine kazandırmak amacımızdır. TOBB her zaman yanınızda olacak. TOBB mevcut olan teknolojiyi size iletecektir, emin olunuz. Siz öğrencilerin hem okuyarak, hem eğitilerek size para da kazandırarak ailelerinize sizleri buraya göndermesi çağrısında bulunuyorum. Buradan mezun olacak evlatlarımızın iş garantisi olacak. İş arayan değil, aranan eleman olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Daha sonra öğrenciler aracı inceledi.