Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi AMP 10/B sınıfında eğitim gören Metal Teknolojisi öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte Tekirdağ’ın Saray İlçesi Beyazköy Mevkiinde bulunan SCHÜCO ALÜMİNYUM SİSTEM FİRMASI’nın özel daveti üzerine 9 Aralık 2016 Cuma günü teknik geziye katıldı.

Binaların tasarım, konfor ve güvenlik bakımından en üst seviyedeki taleplerini karşılayan ve enerji tasarrufu konusunda ölçütler belirleyen yenilikçi pencereler, kapılar ve cephe sistemleri sunan Schüco firmasının yapmış olduğu özel davetle ulaşım, yemek vb. tüm giderleri firma tarafından karşılanan teknik geziye Keşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 15 tane Metal Teknolojisi Öğrencisi ile birlikte Atölye Öğretmenleri Ömür Uğur, Vedat Şahin Ekinci, Müdür Yardımcısı Tufan Kocaman ve Okul Müdürü Mümin Ayyıldız katıldılar.

Teknik gezide, ADS 75 SimplySmart (Akıllı aksesuar sistemiyle donatılmış 75 mm Kasa derinliği olan Aluminyum kapı sistemi) AWS 75 SI + Schüco TipTronic (Süper yalıtımlı 75 mm Kasa derinliği olan, motorlu açılımlı alüminyum pencere sistemi) konularında Anlatım, gösteri ve uygulamalı olarak eğitim verildi.

Gerçekleşen gezi sonrasında bir açıklama yapan Okul Müdürü Mümin Ayyıldız, “Yeni yapılarda uygulanan son derece konfor ve güvenliğin üst düzeye çıktığı cephe sistemlerinin Metal Teknolojisi öğrencilerine uygulamalı bir şekilde tanıtıldığını önümüzdeki yıllarda doğramacılık dal derslerinde görecekleri modüllerintemeli olma açısından çok yararlı bir gezi olmuştur.” dedi.