Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek dün yaptığı açıklamada, okulların kayıtlarının başlaması ile birlikte Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından otomatik olarak sistem üzerinde yapılan öğrenci kayıtlarının büyük sıkıntılar oluşturduğunu söyledi.

MUHTARLARA BÖYLE BİR BİLGİ VERİLMEDİ

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ne göre bu yıl okullara kayıt için ikametgah şartı aranmadığını, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden hangi okulun hangi muhtarlığın bölgesinde olduğuna dair bir yazı gelmediğini ifade eden İşlek şöyle konuştu: “Eskiden muhtarlara gönderilen yazılar ile mahallenin sınırları içinde kalan mahalle okulları bildiriliyordu. Bu nedenle bu yıl büyük sıkıntılar çekiyoruz. Dün bana gelen bir vatandaş 28 numarada oturduğunu ve çocuğunu Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu’na kayıt etmesi gerektiğini bildirdi. Ancak aynı mahallede ve evininin hemen yanındaki 26 numaralı evde yaşayan vatandaşın çocuğunun sistemde Ahmet Yenice Ortaokulu’na kaydının yapıldığını söyledi. Burada okulların tam olarak statüleri de tam belli değil. Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü muhtarları toplayıp okulların statüleri hakkında bizlere hiç bilgi vermedi. Bizlere bilgi verilmediği için vatandaşa hangi okulun mahallemiz sınırları içinde kaldığını söyleyemiyoruz. Bir de vatandaş haklı olarak çocuğunun daha iyi bir okulda eğitim almasını istiyor. Bu nedenle de çözüm olarak ikametgahını değiştirmek zorunda kalıyor. Bu da ayrı bir külfet getiriyor.”

“MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MUHTARLAR İLE DİYALOĞUNU GÜÇLENDİRMELİ”

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Bayram Ali Kalfalar’ın basına yaptığı açıklamalarda dile getirdiği suça itilen çocukların durumlarına da katıldığını belirten İşlek, Sistem hataları yüzünden çocuklarımızın eğitimlerinde yaşanacak olan sıkıntılar suça itilen çocuklarımızın artmasına neden olacaktır. Bu çocukların gece ve gündüz nerelerde ve ne şartlarda dolaştığını herkes görmektedir. Benim mahallemde bu sayı çok az ama hep az kalacağı anlamına gelmez. Bu nedenle yetkililerin bizleri aydınlatmasını istiyoruz. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü’nün muhtarlar ile diyaloglarını güçlendirmesi gerekmektedir.” dedi.