Eğitimde Fatih (Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi) Projesi kapsamında aralarında Edirne ve Keşan’ın da bulunduğu okulların, öğretmen ve öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar dağıtımının 17 Şubat 2014 Pazartesi günü 81 ilde aynı anda başlatılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sayfasında yer alan duyuruya göre;

I. Faz’da alt yapı ve “Etkileşimli Tahta” kurulumları tamamlanmış okulların yararlanacağı tablet bilgisayar dağıtımlarının, organizasyonu yapacak olan firmanın iş akış planına göre kargo ile yapılacağı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: “Proje kapsamındaki okulların okul müdürlerinin üç kişiden oluşan kabul komisyonlarıyla kadrosu bu okulda bulunan okul müdürü dışında iki müdür yardımcısı/öğretmen teslim tesellüm işlemlerin okullarda gerçekleştirmeleri, http://pybs.eba.gov.tr adresinden sayıları görünen tablet bilgisayarları eksiksiz ve sağlam bir şekilde teslim almaları ve bu tablet bilgisayarları belirtilen tarihe kadar muhafaza etmeleri gerekmektedir. Teslim işlemi gerçekleştirildikten sonra, Okul BT Rehber Öğretmeni tarafından http://tablet.eba.gov.tr sistemi üzerinden öğrenci TC Kimlik Numaraları ile Tablet ID numaralarının eşleştirilmesi ve etkinleştirilmesi işlemi gerçekleştirilecektir. Öğretmen ve öğrenci sayıları Bakanlığımız MEBBİS-eokul sisteminden alınmış olup, belirtilen sayılar dışındaki taleplerin Genel Müdürlüğümüze bir sonraki planda yer verilmek üzere toplu olarak bildirilmesi ve dağıtımların hızlı bir şekilde tamamlanması gerekmektedir. Komisyonlar okul müdürü, BT sorumlusu müdür yardımcısı ve BT rehber öğretmeninden oluşturulacaktır.”