Keşan Uğur Dershanesi öğretmenlerine yönelik Öğretmen Akademisi Vakfı tarafından “Öğretmenin Sınırı Yok" eğitimi verildi.

Dün, yaklaşık olarak 5 saat süren eğitim kapsamında bilgi veren Öğretmen Akademisi Vakfı Uzman Eğitimcileri Yusuf Ziya Güldere ve Volkan Bal, şunları kaydetti. “İletişim ve ölçme değerlendirme modüleri üzerinde çalışma yapacağız. Öğretmenlerin farkındalıklarını daha sonraki süreçlerde de kendilerini bu konularda geliştirmelerini sağlayacağız. Uğur Dershanesi’nin 22 öğretmeni eğitime katıldı. “Öğretmenin sınırı yok" kapsamında 3 modül hazırladık. Devlet okullarında ki öğretmenlerin gelişime katkı sağlamalarını istiyoruz. Hedefimiz 100 bin öğretmen. Devlet okullarına hiçbir ücret talep etmiyoruz. Talep eden devlet okullarına gelip orada eğitim veriyoruz. Ana hedefimizi şöyle özetleyebilirim. Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilincinde; araştıran, sorgulayan ve analitik düşünebilen, özgüven sahibi; kişisel gelişimin sürekliliğini önemseyen; evrensel değerleri benimsemiş ve ülkenin kültür mirasına sahip çıkabilecek genç nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunacak öğretmenlerin gereksinimlerine cevap verebilmek. Öğretmenlerin ve toplumda eğitim sorumluluğunu üstlenmiş kişilerin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, uluslararası ve ulusal işbirliklerini destekleyen vakıf, teknoloji ve internetin olanaklarından maksimum yararlanarak, ulaştığı kitlelerin sayısını artırmayı planlıyor. Araştırmalar yapmayı, öğretmenleri bilimsel araştırmalara teşvik edici programlar düzenlemeyi hedefliyor. Bu eğitimi tüm öğretmenlerimizin almasını diliyoruz.”

Öte yandan Uğur Dershanesi’nin 22 öğretmenin katıldığı eğitim kapsamında öğretmenlerin yaptıkları aktiviteler ile neşeli dakikalar geçirdiği gözlendi.