Saat 10.30 sıralarda Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Konferans Salonu’nda başlayan ve Yansıtıcı Öğrenme Türkiye Direktörü Sosyolog Muzaffer Yılmaz tarafından verilen seminere, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Şube Müdürü Feyzullah Koçak, okul müdürleri ve bazı öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Yüksel, 2012-2013 eğitim öğretim yılının tamamını içine alabilecek seminerlerden birinin gerçekleştirildiğini belirterek, “2 oturumda gerçekleşecek. Bizden tüm okul müdürleri ile birlikte her okuldan bir öğretmenin katılımı ile yapılacak. Katılımcı sayısı 71 kişi. Sayının azlığı, verimin en üst seviyeye çıkacağı göz önünde bulundurularak belirlenmiş durumda.”  

Seminerde konuşan Yılmaz, yansıtıcı uygulamanın, başkalarının duygularına önem vermeyi ön plana çıkaran, faaliyetlerde yapılandırmacılığı önemseyen bir sorgulama yaklaşımı ve yaratıcı sorun çözme etkinliklerinin bütünü olduğunu söyledi.

Muzaffer Yılmaz, yansıtıcı uygulama tekniğini kullanan uygulayıcıların, öğrencilerin eylemlerini ve tepkilerini anlamak için öğrencilerle empati kurduklarını, burada amacın özel bir soruna ya da başlangıçta belirlenmiş bir soruna yönelmek olmadığını, sürdürülen temeldeki genel uygulamaları gözlemek ve arıtmak olduğunu dile getirdi.

Seminerde “yansıtıcı uygulama nedir, duygusal aklı olan öğretmen kimdir?” atölye çalışması yapıldı.