Rasim Ergene İlköğretim Okulu 4/a ve 4/B sınıfı öğrencilerinden bir grup öğrenci Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

Saat 16.30’da başlayan ziyarette öğrenciler Özcan’a çiçek hediye ettiler.

Öğrenciler Sosyal Bilgiler Dersi’nde yer alan yerel yönetimlerle ilgili konuyu işlemek ve çeşitli soruları sorarak Özcan’dan Keşan Belediyesi’nin çalışmaları, Özcan’ın nasıl başkan seçildiği ve seçildikten sonra belediye olarak Keşan’a yaptığı çalışmalar ve hava kirliliği konusunda sorular sordular.

Özcan, belediyenin çalışmaları ve kendisi ile ilgili yöneltilen soruları cevaplandırdıktan sonra, Keşan’daki hava kirliliği hakkında da bölgedeki kömürlerin kükürt oranının yüksek olduğunu, kirliliğin doğalgazla birlikte çözüleceğini, belediyenin doğalgazın Keşan’a gelmesi için tüm hazırlıklarını yaptığını ancak genel iktidarın üstüne düşen görevi yerine getirmediğini ifade etti.

Özcan, kendisine son olarak sorulan 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olacak mısınız?  şeklindeki soruyu da ” halk ve partim benim yeniden aday olmamı isterse yeniden aday olacağım. Bu da önümüzdeki süreçte belli olacak” diye cevaplandırdı.

Özcan, röportaj için öğrencilere teşekkür ederek derslerinde başarılar diledi.

Öğrenciler, röportaj sonrası Başkan Özcan’la hem fotoğraf çektirebilmek hem de imza alabilmek için adeta biribiriyle yarıştı.