Edirne Keşan Çocuk Ligi Satranç Turnuvası’nın son ayağı olan 6. ve 7’nci karşılaşmalar ADEN Koleji’nde yapıldı. Saat 16.00’da başlayan turnuvaya 20 takımdan 80 sporcu katıldı.

Turnuva,  Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilcisi ve Milli Hakem İlker Sarıtekin, İl Hakemi Orhan Bakkalcı, Keşan Hakemleri Rıdvan Bilgin, Şerif Şentürk, Mustafa Alcan, Mustafa Çakır, Alpay Tolga Elegeçmez ve Aday Hakem İlkben Ergin gözetiminde gerçekleştirildi.

MADALYA TÖRENİ

Turnuvada, Keşan Rasim Ergene İlköğretim Okulu Takımı birinci, Keşan Yekta Baydar İlköğretim Okulu Sarı Takımı ikinci, ADEN Koleji Sarı Takımı üçüncü, Kırmızı Takımı da dördüncü oldu.

Birincilere altın madalyaları ADEN Koleji Anaokulu-Ortaokulu Müdürü Elvan Ekinci ve ADEN Koleji İlkokulu Müdürü Mehmet Engin tarafından verildi. Ekinci ve Engin, turnuvanın ADEN Koleji’nde yapılmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti ve derece elde eden tüm sporcuları tebrik etti.

Turnuvada ikincilere gümüş madalyaları Türkiye Satranç Federasyonu Edirne İl Temsilcisi ve Milli Hakem İlker Sarıtekin, üçüncülere de bronz madalyaları ADEN Koleji Satranç Öğretmeni Şerif Şentürk tarafından verildi.

Turnuvada ilk 4 sırada yer alan takımlar, Karaman’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’na katılacak.