BÜLENT SAYLAM
Büyümenin çok memnun edici olduğunu bildiren Dr. Fatma Aksal,  “İlk çeyrek’te yüzde 7,2 büyüyen Türkiye ekonomisi,  ikinci çeyrekte baz etkisiyle birlikte yüzde 21,7 büyüdü” dedi.

Pandemi nedeniyle geçtiğimiz dönemde üretim ve hizmet alanında düşüş yaşandığını hatırlatan Milletvekili Aksal, alınan tedbirlerin ve dünya çapında yüksek aşılama yapan ülkeler arasında olması nedeniyle ekonominin hızla büyümeye başladığını söyledi.

“YILLIK ORTALAMA YÜZDE 9’UN ÜZERİNDE BÜYÜME BEKLİYORUZ”

Milletvekili Dr. Aksal, özellikle üretim ve hizmet sektörünün tekrar hızlanmasının büyümeye olumlu etki ettiğini belirterek; “Dünyada eşi görülmemiş bir büyüme yaşadık. Bu durumda yıl genelinde yüzde 9’un üzerinde bir büyüme yaşanmasını bekliyoruz. Büyüme rakamları kadar büyümenin içeriği de önem arz ediyor. Büyümenin içeriğine baktığımızda, özellikle özel kesim ve dış talep ağırlıklı bir büyüme görüyoruz. Cari açığı düşüren bu yüksek büyüme ülkemiz açısından çok olumlu bir gelişme. Yüksek aşı uygulamasıyla birlikte, pandemi kısıtlamalarının kalkması hizmet sektörü başta olmak üzere, turizm sektörü dahil bir çok sektörde yüksek büyümeyi beraberinde getirdi. Maliyet avantajı ve ihracata dayalı talep artışıyla ihracata dayalı sanayi üretiminde hızlı bir artış yaşanıyor. Beraberinde istihdam, sabit sermaye oluşumu ve dolayısıyla yatırım artıyor. Önümüzdeki günlerde hedefimiz enflasyonu düşürerek istikrarlı bir büyüme sürecine geçmektir” dedi.