HABER MERKEZİ

İmza Törenine; Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Salim Şevik, Cengizhan Aktan, komisyon üyeleri Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin ve Belediye Meclis Üyesi  Ercan Ersoylu,  DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen ile yönetim kurulu üyeleri ve sendikanın Keşan İşyeri Temsilcisi Kamil Tunca, Şube Sekreteri Kenan Akkan, Şube Sekreteri Caner Makasçı, İşyeri Temsilcileri Murat Karavil, Emre Gürel katıldılar.

 Saat 15.00’te başlayan imza töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Özcan, kendi dönemi içerisinde 8.Toplu İş Sözleşmesini imzaladıklarını belirterek , “Belediyemizin kadrolu işçilerinin bağlı olduğu DİSK Genel İş Sendikası ile yaptığımız 8.Toplu İş Sözleşmesi. Görüşmelerde 3-4 oturum gerçekleştirdik. Görüşmeler sonunda bir uzlaşıya vardık. Enflasyon oranı% 12 olup, özetle bütün toplam kalemlerde genel toplamda % 16.5 bir zam yaptık. Sendikamızla uzlaşarak bu rakamı belirledik. Bu makul bir artış, İki taraf da bu anlaşmadan memnun. Hayırlı olsun diyorum. Komisyonumuzda yer alan Belediye Başkan Yardımcımız Feyzi Engin’e Meclis Üyelerimiz Ercan Ersoylu ve Yılmaz Başol’a teşekkür ederim.” dedi.

Şen de, “Keşan Belediyesi’nde çalışan 111 üyemizi yakından ilgilendiren 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesini bugün imzalayacağız. Başkanımızla birlikte 2 oturum gerçekleştirdik. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi Toplu İş Sözleşmemizi tamamladık. % 16-17 civarlarında bir zam gerçekleşmiş oldu. İkinci yılda da TÜFE+ % 3 zam öngörüldü. Keşan Belediyesi’nde çok uzun yıllardır DİSK olarak örgütlüyüz. Başkanımızla 8.Toplu Sözleşmemizi imzalıyoruz. İki kurumun birbirleriyle ortak çalışması anlamında bir sorunumuz olmadı. Başkanımızın da Cumhuriyet Halk Partisi’nin de emeğe bakışını çok iyi biliyoruz. Kendisine üyelerim adına sendikam adına ben anlayışından ötürü teşekkür ediyorum. Yine komisyonumuzdaki üyelerimiz Feyzi Engin, Ercan Ersoylu ve Yılmaz Başol’a da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sözleşme imzalanan Yapılan zamla Keşan Belediyesi’nde en düşük işçi maaşının diğer sosyal haklar hariç 4.800 TL olacağı da belirtildi.