Keşan, İpsala, Enez, Uzunköprü ve Malkaralı iş adamları Almanya’nın Hannover’de gerçekleştirilen Dünya’nın en önemli tarım fuarında tarım sektöründeki gelişmeleri inceledi

Keşan Ticaret Borsası önderliğinde gerçekleştirilen ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile birlikte Keşan, İpsala, Enez, Uzunköprü ve Malkaralı iş adamlarının katıldığı Agritechnica Uluslararası Tarım Makinaları Fuarıtarım teknolojisindeki son gelişmeler ile katılımcıları ağırladı.

Dünya’nın en önemli fuarları arasında gösterilen Agritechnica Uluslararası Tarım Makinaları Fuarı’na katılan 20 iş adamı ile birlikte Almanya’da bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ve İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin fuar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

BİRLİKTE HAREKET ETME YETENEĞİMİZİ GELİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR

Fuarın iki yılda bir Almanya’nın Hannover kentinde yapılmakta olduğunu ifade eden İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, “İş adamlarımız ile birlikte sektör ile ilgili yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından inceledik, buradaki izlenimlerimiz sonucu güzel bilgiler aldık. Belki mülkte değil ama ekim ve biçim konusunda birlikte hareket etme yeteneğimizi geliştirmemiz gerektiği öne çıkıyor. Birlikte hareket ederek fuarda sergilenen bu büyük makine ve aletleri edinip maliyetlerimizi düşürmemiz gerekiyor. Borsamız önderliğinde gerçekleştirdiğimiz fuar ziyaretimizin iş adamlarımız açısından da son derece faydalı olduğu inancındayız.” şeklinde konuştu.

TARIM TEKNOLOJİLERİNİN SÜREKLİ GELİŞİP BÜYÜK ARAZİLERE GÖRE ŞEKİL ALDIĞINI GÖRÜYORUZ

2000’in üzerinde katılımcı firmanın ürünlerini sergilediği ve uluslararası teknik tarım sektörünün buluşma noktası konumundaki fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin de yaptığı açıklamada, “Dünya’nın en büyük fuarlarından biri olan bu organizasyona sektör ile ilgili iş adamlarımız ile katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fuar izlenimlerimizde tarım makinalarının maliyeti azaltma açısından dahada büyüyüp işlevsel bir hal aldığını görüyoruz. Teknolojilerin sürekli büyüyüp geliştiğini, büyük arazilere göre şekil aldığını ve tamamen elektronik ve uydulardan alınan yardımlarla daha da kolaylaştığını anlıyoruz. Fuara katılan grubumuz ise oldukça ilgili, iş adamlarımız ile birlikte fuarda gezilmedik ve incelemedik stant bırakmadık. Fuarın bölgemiz için de verimli olacağına inanıyoruz.” dedi.

YENİ DÜNYA, TARIMI ALINTERİ İLE DEĞİL AKIL TERİ İLE YAPIP PARA KAZANIYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise; Agritechnica Uluslararası Tarım Makinaları Fuarı’nın, toprak işleme tekniklerinden organik tarıma, ilaçlamadan sektöre dair yazılım ve yedek parçalara kadar çok geniş bir yelpazede farklı ülkelere ait şirketleri aynı çatı altında bir araya getirdiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Dünya’nın en önemli tarım makinaları fuarlarından biri olan Agritechnica Uluslararası Tarım Makinaları Fuarı Organizasyon tarım sektörüne ait tüm yenilikleri ve öncü teknolojileri sunarak; çözüm üreten ve benzeri bulunmayan bir platform oluşturulmuş. Yeni Dünya, tarımı alın teri ile değil akıl teri ile yapıyor ve para kazanıyor, bundan ders çıkarmamız gerekli. Bu arada Almanya’da iş adamlarımız ile birlikte gerçekleştirdiğimiz fuar ve iş gezileri süresince bizimle beraber olan Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Sayın Rüştü Bozkurt’a teşekkür ederiz. Fuar ve iş gezisi ziyaretlerimizin bölgemize katkı sağlayacağı düşüncesiyle şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.”

İŞ ADAMLARINDAN FUAR İZLENİMLERİ

Habil Ataman: “Fuar oldukça güzeldi. Bölgemiz için yenilikleri yakından gördük. Bunları döndüğümüzde de bölgemizde paylaşacağız.”

Ahmet Önalan: “Yaptığım iyi tarımı fuarlara borçluyum.Gelişmeleri takip etmek çok önemli.”

Kadir Keser: “Fuarda olmaktan memnunuz. Bölgemizde kullanabileceğimiz makine ve teknolojileri yerinde inceliyoruz.”