SONGÜL KONAR

Çakmak, “Yeni yılımız şimdiden başta ülkemize olmak üzere tüm esnaf camiamıza ve Keşanımıza hayırlı olsun.  Yeni yıla 20 günlük bir zamanımız kaldı. Her yerde olduğu gibi Keşan’da da esnaflarımız heyecan ve telaş içinde. Kutlamalar için hazırlanıyorlar. Esnaf camiası olarak turizm sezonun da bir hareketlilik yaşadı. Ondan sonra malumunuz doğal gaza 3 kez zam gelmesi ve birden bire dövizin yükselmesi esnafları kilitledi. Çünkü biz küçük esnaflar böyle büyük enflasyonlara hazır değiliz. Esnafımızın önceki mal stoklayacak gücü yok. Elimizdeki malı biriktirelim de çok iyi zamlar gelir, iyi kar yaparız diye düşünecek gücümüz yok. Yeni mal alırken de çok zahmet çektik.  Dün 1 liraya aldığımız şeyi bugün 2 liraya alıyoruz.  Bu sorunlar ister istemez esnafı yaraladı.” dedi

Hüseyin Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerek yiyecek pazarı gerekse giyim kuşam pazarı, konfeksiyonlar olsun daha önceki yıllara nazaran çok uçuk rakamlar yok piyasalarda. Esnaf çok kar ettiğinden mi bu fiyatlara direniyor. İnanın ellerindeki malı paraya çevirmeye çalışıyorlar. Her esnafın ailesini geçindirmesi, borçlarını ödemesi gerekiyor.  Öte yandan sabit yerlerin kiraları var. İnsanlar parası olduğu kadar ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyorlar.  Yılbaşında da geçmiş yıllardan daha farklı rakamlarla karşılaşacağımızı düşünmüyorum. Gördüğüm kadarıyla iyi hizmet veren lokantalarımız bile sadece yemek hizmeti vereceğini söylüyor. Çünkü alkol de de zamlar çok arttı.”

Ekonomik şartların ticaret ve esnaf kesimine ister istemez bir duraklama getirdiğini ifade eden Çakmak, “Bunun yanında biliyorsunuz ki Mart ayında yerel seçimler var.  Önemli olan Keşanımızı taşıyabilecek birinin olması. Keşan’ımız gittikçe kentleşmeye dönüşüyor.” ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çakmak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Her yaz umudumuz Saros Körfezi oluyor. Esnafımız yeteri kadar hizmet veriyor ama Saros Körfezi’ndeki imar planlarının olmaması daha güzel hizmet verme imkânlarını kısıtlıyor. Bu da bölgemiz için kısır bir turizm demektir. Ak Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal tarafından geçtiğimiz günlerde müjdeli bir haber geldi. Gıda OSB, yıllardan beri beklediğimiz bir müjdeydi. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Keşan’ın buna acilen ihtiyacı var. Turizm, ticaret ve eğitim sektörü Keşan’ımızın geleceğini etkileyecektir. Hepimize görev düşüyor. Herkesin Keşan için elinden geleni yapacağına inanıyorum.”