HABER MERKEZİ

Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun kendisinin ve başında bulunduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi bir kurumun misyonunu unutarak, AK Parti hükümetine verdiği sınırsız destekle her zaman gündemde olduğunu belirten CHP’li Gaytancıoğlu, “Başında Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bulunduğu TOBB yönetimi, Türkiye ekonomisini bu hale getiren AKP iktidarına karşı zamanında müdahalelerde bulunabilmiş olsaydı Türkiye’nin ekonomik darboğaza girmesi belki de söz konusu olmayacaktı. TOBB; demokrasinin askıya alınmasına, hukuk sistemine bıçak vurulmasına, üreten bir ekonomi yerine ithalatçı bir ekonomi yönetiminin sürdürülmesine olanak sağlayan AKP iktidarına, şirin davranarak ve halkı görmezden gelerek vebal altına girmiştir” dedi.

CHP’li Gaytancıoğlu, TOBB ve başındaki Rıfat Hisarcıklıoğlu yönetiminin, AKP hükümetine verdiği sınırsız desteği nedense kendi çalışanına vermediğini iddia ederek; yandaş basının da durumu görmezden geldiğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin seçim vaatlerinden birisi olan tüm emeklilere 2 bayram ikramiyesini kopyalayarak uygulamaya çalışan AKP hükümeti, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere 1.000’er TL ödeneceğini açıklamıştı. 

Ancak bayram ikramiyesi konusunda emeklilere yalan söyleyen bir AKP hükümetinin varlığını anımsatan CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, AKP’nin bu vaadini tam olarak yerine getirmediğini ve emekliler arasında ayrım yaptığını ifade etti. Aynı ayırımı daha kötü bir şekilde TOBB yönetiminin yaptığını iddia eden Gaytancıoğlu, “Türkiye’deki 17 özel emekli sandığının emeklileri de ikramiye alabilecek dendiği halde sadece durumu müsait olan bazı bankaların emeklileri bundan yararlandı. Özel emekli sandıklarından birisi olan TOBB Emekliği sandığından emekli olanlar bu haktan hiç yararlanamadılar. Oysaki TOBB’un mali durumu gayet iyi. Bu kadar iyi bir ekonomik yapıya sahip olmasına rağmen, TOBB maalesef emeklisine katkıda bulunmadı” dedi.

CHP’li Gaytancıoğlu, TOBB Yönetimi ve Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan, AKP hükümetine verdiğiniz desteği neden kendi emeklinize vermediniz ya da yakın bir gelecekte bu desteği vererek, kurumunuza yıllarca hizmet etmiş emeklilerin hakkını verecek misiniz sorularının cevabını aradı.