HABER MERKEZİ

2021 yılı bütçesine göre 180 milyar TL faiz ödeneceğini ifade eden Demirkıran“Bütçe giderleri 1 trilyon 346 milyar TL, bütçe gelirleri 1 trilyon 101 milyar TL. Bütçe açığı 245 milyar TL olan bir bütçe, ekonomisi “uçan bir ülkenin değil” uçuruma doğru giden bir ülkenin bütçesidir” şeklinde konuştu.  

Demirkıran açıklamasına şöyle devam etti, “Özellikle bugün, Sayıştay raporlarına göre yolsuzluk, israf ve rantın zirveye çıktığı, ekonomik krizlerle emeğin resmen iç edildiği bir dönemde, bir ülkede biz, geleceğe güvenle bakabileceğimiz, milletimize umut olabilecek bir çalışmayı muhakkak surette ortaya koymak zorundayız. Ancak görülen o ki bütçe görüşmeleri politik kavgaların gölgesinde ülke gerçekliklerinden çok uzak, hamasi nutuklarla emeğin, alın terinin ve geleceğimizin üzerini örten bir arenaya dönmüş durumdadır. Şimdi görülen o ki bu bütçede asgari ücretli, memur, işçi, emekli yoktur.  Esnaf ve sanatkâr yoktur. Çiftçi ve üretici de yoktur ve ne yazık ki işsizlikten ruh hali bozulan genç yoktur. Aslan payı her yıl olduğu gibi, bu yıl da rantiyeciye yani bir avuç mutlu azınlığa aktarılacaktır. Yine en çok iktidarın dilinden düşürmediği faiz lobisi ve bankalar kazanacaktır, rakamlar bunun en bariz göstergesidir” vurgusunu yaptı.

 “Bu bütçe ‘rant’ın bütçesidir” diyen Demirkıran, “Öyle bir bütçe yapmalıyız ki gardiyan devlet anlayışının yerine, garson devlet anlayışını tatbik edelim. Öyle bir bütçe yapmalıyız ki çalışan, üreten, alın terinin karşılığı alınabilsin. Gençler iş ve gelecek umutlarını yurt dışında değil, bu cennet vatanda görsün. Ülkemizin kaynakları harekete geçirilsin, herkesin ekmeği büyüsün ve adil bir şekilde dağıtılsın” diye konuştu.