Marmara Bölgesi’nin dikkat çeken şehirlerinden Edirne’nin Meriç Nehri, tarihi-kültürel eserleri ve Türkiye’nin Avrupa’ya kara ve demiryolu ile bağlantısını sağlayan 5 sınır kapısı bölgenin başlıca avantalarından. Yeni projelerin artış gösterdiği Edirne’ninprim değeri yükseliyor. Son yıllarda satılık konut fiyat artışıyla adından söz ettiren Edirne, gayrimenkul sektörü için önemli bir yere sahip. Kentsel dönüşüm ve ulaşım projelerinin | | | | devam ettiği şehirde satılık konut fiyatları yakından takip ediliyor.Edirne Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih, Kocasinan ve Murat mahallelerinde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmasıyla birlikte bölgenin daha da değerlenmesi öngörülüyor. Diğer taraftan İstanbul-Edirne arası yolculuk süresini 45 dakikaya düşürecek, İstanbul-Edirne hızlı tren hattının 2020 yılında tamamlanmasıyla beraber bölgede konut fiyatlarının artması bekleniyor.Peki, Edirne’de satılık konut fiyatları son bir yılda ne kadar arttı?Edirne satılık daire fiyatları ne kadar?İşte Edirne konut piyasası hakkında merak edilenler…

Edirne’de satılık konut fiyatları artıyor!

Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Marmara’nın prim değeri yükselen şehirlerinden Edirne’de son bir yılda satılık konut fiyatları yüzde 2 arttı. Edirne şehrinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.539 TL oldu. Edirne satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için, 115 bin 436 TL ile 192 bin 400 TL arasında değişirken; ortalama konut satış değeri 153 bin 914 TL olarak gösteriliyor. Şehirde kiraya verilen bir konutun yatırım geri dönüş süresi (amortisman süresi) 18 yıl olarak hesaplanıyor.

Edirne kiralık daire fiyatları ne kadar?

Trakya Üniversite’sini bünyesinde barındıran Edirne’de, öğrenci sayısının fazla olması kiralık daire talebini artırıyor. Son yıllarda yurtlarda kalmak isteyenler öğrenciler kiralık daire arayışına yöneliyor. Bu da bölgedeki kiralık daire fiyatlarını gündeme getiriyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Edirne kiralık daire fiyatı ortalama 100 metrekare için, minimum 542 TL, maksimum 904 TL arasında değişirken, ortalama kira fiyatı 723 TL olarak belirtiliyor.

Merkez ve Keşan ilçeleri konutta kazandırıyor!

Edirne’nin konutta kazandıran ilçelerinin başında Merkez ve Keşan geliyor. İşte Merkez ve Keşan ilçelerinde satılık daire fiyatları:

  • Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre, Merkez ilçesinde ortalama konut metrekare fiyatları 1.539 TL olurken, 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 115 bin 436 TL ile 192 bin 400 TL arasında değişiyor.
  • Edirne’nin en kalabalık ikinci ilçesi Keşan’da ortalama konut metrekare fiyatları 1.402 TL olurken, Keşan satılık ev fiyatı ortalama 100 metrekare için minimum 105 bin 149 TL, maksimum 175 bin 200 TL aralığında belirtiliyor.