SONGÜL KONAR

“PANDEMİYLE BİRLİKTE İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR HALE GELİNDİ”

2020’nin esnaf açısından çok zor bir yıl olduğunun altını çizerek, sözlerine başlayan Erkan, şunları söyledi: “Esnafımız, ekonomik olarak zor bir dönem geçiriyordu. Pandemiyle birlikte işin içinden çıkılmaz bir hale gelindi. 2020 yılı biz esnaflar için hiç iyi geçmedi. 66 yaşındayım ve yıllardır esnaflık yapıyorum ama hiç bu kadar kötü bir dönem yaşamadık. İnsanlar geçimlerini zor sağlıyor. Birçok esnafımız, siftah yapmadan kepenk kapatmak zorunda kalıyor. Allah, kimseyi kuru ekmeğe muhtaç etmesin.”

“ESNAF, BASİT USULDE YA DA BÜYÜK DEFTERDE ŞEKLİNDE AYRILMAMALI”

Esnafa sağlanması gereken destek hakkında konuşan Hüseyin Erkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Küçük esnafın ayakta kalması için devletimiz tarafından destek verilmeli. Kira desteğinin sadece basit usulde olan esnafa verileceği dile getiriliyor. Ama esnaf, basit usulde ya da büyük defterde şeklinde ayrılmamalı. Destek herkese verilmeli. Yapılan hatadan biran önce dönülmesi gerekiyor. Özellikle bu dönemde esnafımız, ciddi anlamda borçlandı. Esnafın gelir kaleminde herhangi bir hareketlilik yok ama gider kalemi her geçen gün artıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 23 milyon çek ödenemediği için patladığını görüyoruz. Bundan ötürü de, sicil affının biran önce çıkartılması lazım. Aksi takdirde işlerimiz daha da, kötüye gidecektir. Esnafa 1000 TL destek verilse ne olacak? Hiçbir esnafın yarasını sarmaz. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle, evlerde huzursuzluklar arttı ve boşanma olayları yaşanmaya başladı. Esnafın çığlığı her geçen gün artıyor ve bunu Cumhurbaşkanımızın duyması lazım.” 

“DEVLETİMİZİN BU KÖTÜ SÜREÇTE YANIMIZDA OLMASINI İSTİYORUM”

2021 yılından beklentileri hakkında değerlendirmelerde bulunan Erkan sözlerini şöyle tamamladı: “2021 yılından beklentimiz, pandeminin biran önce sona ermesidir. Pandeminin bitmesiyle, işyerlerimiz yeniden hareketlenmeye başlayacaktır. Devletimizin bu kötü süreçte yanımızda olmasını istiyorum.”