BÜLENT SAYLAM

İŞSİZ, İŞÇİ, EMEKLİ, ESNAF, KÖYLÜ, ÇİFTÇİ PERİŞAN

Piyasada her şeyin ateş pahası olduğunu iddia eden Gaytancıoğlu, şunları söyledi: “Çarşıda, pazarda fiyatlar ateş pahası. Başta temel tüketim ürünleri olmak üzere her şeye sürekli zam geliyor. İşyerleri kapanıyor. İşsiz, işçi, emekli, esnaf, köylü, çiftçi perişan.
Ticaret yapanları borçtan bunalmış, çek ve senetlerini ödeyemiyorlar, alışveriş neredeyse durmuş, bazı tüccarlar intihar ediyor. Büyük şirketler borç yapılandırmasına gidiyor, konkordato ilan ediyor. AKP Genel Başkanı ve yandaşları lale devrinde yaşıyorlar. Saraylarda sözde sanatçılara görkemli ve ihtişamlı davetler veriyorlar. AKP Genel Başkanı uçan, uçmayan saraylar almaya, yaptırmaya devam ediyor. Sözde Katar'ın hibesi Sarayın 14. uçağı olan uçan sarayın yakıt deposu 280 bin dolara doluyor. Yani BİN asgari ücretlinin maaşı. Uçan saray her havalandığında BİN ailenin maaşı ile uçuyor. Ülkede asgari ücretli bir işe sahip olmak isteyen milyonlarca işsizi düşündükçe aynı gemide olmadığımızı anlıyorum.

BİZ LOZAN'CILARIN YİNE BAŞARACAĞINA HİÇ ŞÜPHEM YOK

Bugünlerin geçeceğini ifade eden Gaytancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize hedef gösterdiği yoldan gitmeyenlerin bu ülkeyi yönetiyor olmalarını hazmedemiyor olsam da bunun emperyalist bir oyun olduğunu çok iyi biliyorum. Ve bu emperyalist politikaları alt edip, bozguna uğratan biz Lozan'cıların yine başaracağına hiç şüphem yok. Sadece şimdiki neslin sıkıntı çekmesini ve gelecek nesillerin bizim hatalarımızdan ötürü borç ödeyecek olmalarına üzülüyorum. Tam bağımsız Türkiye isteyenler başaracak.”

HANİ AMERİKA TÜRKİYE'YE DÜŞMANDI?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Mckinsey Danışmanlık firmasıyla yapılan anlaşmayı duyurmasına tepki gösteren Gaytancıoğlu, “Buna ne denir? Hani Amerika, Türkiye'ye ekonomik yaptırımlar uyguluyordu? Hani Amerika Türkiye'ye düşmandı? Pekiyi ne oldu da şimdi ekonominin yönetimini ABD’li Mckinsey’e teslim ediyorsunuz? 
Yönetemiyor musunuz? Yoksa ABD sizin sayenizde ekonomiye el mi koydu?Lozan güncellendi mi? Daha ne teslim edeceksiniz? Damat, 6 Bakanlığın koordinasyonunu bir yönetim ve danışmanlık firması olan Amerikalı McKinsey şirketine vermiş. Yani biz yapamıyoruz gel sen yap demiş. Hani siz herşeyi bilirdiniz? Sonra da utanmadan yerliyiz ve milliyiz deyin. Osmanlı'yı Duyun-u Umumiye kurtaramadı; AKP'nin Rant, Şatafat ve İsraf Ekonomisini McKinsey mi kurtaracak?

IMF GAVUR DA, MCKİNSEY "YERLİ VE MİLLİ" Mİ?

Okan Gaytancıoğlu açıklamasını şöyle bitirdi: “IMF gavur da, McKinsey "Yerli ve Milli" mi?
Vatandaşla bu kadar alay edilir mi? 16 yılın sonunda İşçi İşsiz, Sanayici fabrikasız bırakılacak. Demek ki neymiş; emperyalizme karşı olmak öyle lafla, doları turşu yapmakla olmuyormuş. 
Fıtratınızda yoksa, ekonomiyi Amerikalı bir kuruluşa işte böyle teslim edersiniz.
Soru şu; bizi batırıyor dediğiniz merkezin aynı zamanda sizi kurtarmasını nasıl bekliyorsunuz?