HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan'da koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan giyim pazarı  Cumartesi günü ilk kez kuruldu. Ramazan bayramının da yaklaşmasıyla alışveriş için pazara akın edenlerden bazıları maske takmazken, sosyal mesafe kuralına da uymadıkları görüldü. Bazı kişiler ise yasak olmasına rağmen çocuklarıyla pazara çıktı. Pazarda denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri, kalabalığa, sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıda bulundu.

ÖNEMLİ OLAN SAĞLIĞIMIZIN KORUNMASI

Pazarcı Beyhan Bilgiç, pazara maske takmadan gelenlerin olduğunu ve sosyal mesafeye dikkat edilmediğini belirterek, "Giyim pazarı açıldı ancak sağlık güvencemiz ne kadar, onu bilmiyoruz. Pazar çok kalabalık. Sosyal mesafeye de uyulmuyor. Maske takmadan gezen çok var. 20 kişiden 10 tanesi maskesiz. Bayram haftası olması dolayısıyla açmak zorundayız. Ama önemli olan sağlığımızın korunması. Herhalde maskesiz gezenler çok güveniyorlar kendilerine. Esnafın da, müşterinin de maske takması lazım." dedi.

Sadi Bilgiç de, pazarın daha kontrollü açılması gerektiğini ifade ederek, tedbirler kapsamında alınan kararlara uyulması gerektiğini söyledi.

Pazara çıkan bazı vatandaşlar ise kontrol noktalarının kaldırılmasına tepki gösterdi. Vatandaşlar pazarda daha sıkı tedbirler alınması gerektiği konusunda yetkililere seslendi.