SONGÜL KONAR

Garanti Yatırım Araştırma Koordinatörü Tufan Cömert’in konuşmacı olarak katıldığı ve Keşan TSO Konferans Salonu’nda saat 14.00’da başlayan panele Kaymakam Nuri Özder, Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin, oda, borsa yönetim kurulu üyeleri, konuya duyarlı işadamları ve Keşan Yusuf Çapraz Uygulama Bilimler Yüksekokulu öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

KTSO Basın Yayın ve İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Gökhan Gürer’in sunumunu gerçekleştirdiği panelde önce Keşan TSO Meclis Başkanı Orkun Özkaya, Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz ve Garanti Bankası Keşan Şubesi Müdürü Nazım Yılmaz kısa birer konuşma yaparak panelin önemine değindiler, katılımcılara “hoş geldiniz” denildi. Daha sonra panele geçildi.

Keşan’a ilk kez geldiğini belirterek sözlerine başlayan Garanti Yatırım Araştırma Koordinatörü Tufan Cömert, slayt gösterimi ile desteklediği panelinde katılımcılara ilk önce Türk ve Dünya ekonomisinin dünü, bugünü ve yarını hakkında bilimsel araştırmalara ve verilere dayalı bilgiler verdi. Cömert, konuşmasının ilerleyen bölümlerinde ise; orta ve uzun vadede ekonomiden beklentiler, yeni pozisyonlar, dövizde son durum, 2019 / 2020 beklentileri ve öngörülerine değindi.

Cömert, ayrıca yurt içi ve yurt dışı piyasalarla ilgili trendler konusundaki bilgi ve birikimlerini de katılımcılarla paylaştı, Türkiye ve Dünya piyasalarının genel seyri, yatırım tercihleri ve avantajlı yatırım araçları hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Bir saati aşkın bir süre devam eden panel tüm katılımcılar tarafından “çok verimli ve bilgi yükleyici” olarak yorumlandı.