NAZAN KAPLAN

Kantar, S.S. 25 No’lu Şehir İçi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin talebi ve Keşan Belediyesi Meclisi’nin de kararı ile minibüs ücretlerine yapılan zammın, tek tarife üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğinin altını çizdi. 

DÜZENLİ BİR GELİR YOK

“Yoksulkent” olarak bilinen 700 Evler TOKİ Konutları güzergahının da bu zam ile birlikte 2,50 TL olduğunu hatırlatan Fikret Kantar, “Şehiriçinde minibüslerin yaptığı zam, 700 Evler TOKİ Konutları güzergahını da kapsadı. Bilindiği gibi bu evlerde kalan vatandaşlarımız, ne bir işçi, ne memur ne de düzenli bir geliri olan insanlar. Dolayısıyla bu güzergah için belirlenen tarifelerin gözden geçirilmesi gerekiyor.” dedi. 

BU ÜCRET, BAZI VATANDAŞLARIMIZIN GÜNLÜK KAZANCI

Keşan'da en uzun mesafenin de, kısa mesafenin de 2,50 TL olduğuna dikkat çeken Kantar, “700 Evler TOKİ Konutları'na gitmek için kısa mesafe kullanan da, Keşan'ın bir ucundan diğer ucuna giden de aynı ücreti veriyor. Kaldı ki, bazı vatandaşlarımız, bahse konu konutlara giden güzergahı günde birkaç defa kullanabiliyor. Bu da bahse konu bölgede ikamet eden vatandaşlarımız için büyük para. Bu ücret, bazı vatandaşlarımızın günlük kazancı.” diye konuştu.