MURAT ARKAN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi ve İŞKUR tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen EDİF 2017’ye “İşsizi Arıyor” konseptiyle katılan Keşan TSO fuara damgasını vurdu. Keşan Ticaret ve Sanayi Odasından Keşan TSO Basın Yayın ve İnsan Kaynakları Birim Sorumlusu Gökhan Gürer, Proje Koordinatörü Tahir Demirel, KORUDER (Korudağ Doğal Yaşam ve Çevre Derneği) Proje Koordinatörü Billur Ocak, Proje Koordinatör Yardımcısı Hatice Derya Akçay ve Keşan TSO Stajyeri Halil Yılmaz görev aldı.

İŞÇİ VE İŞVEREN SANAL BULUŞMA PLATFORMUNUN TANITIMINI YAPTIK

Fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konu ile ilgili şunları kaydetti: “Fuarda odamızın istihdam kaynaklı bir projesi olan ve 2013 yılından bu yana iş arayanlar ile işverenlere, zaman ve iş kaybı yaşatmamak amacıyla oluşturulmuş olan “İşsizi Arıyor” işçi ve işveren sanal buluşma platformunun tanıtımını yaptık. Yaz sezonu öncesi, Keşan’da da cadde stantları kurarak İşsizi Arıyor İstihdam Platformunu tanıtacağız. İş-Kur, KOSGEB, Devlet destekli istihdam fırsatlarını çalışanlar ve işverenlerimize anlatmaya devam edeceğiz. Genç işsizlerimize iş bulmak için çaba sarf etmek zorundayız”

FUARA FARKLI SEKTÖRLERDEN YAKLAŞIK 60 KADAR FİRMA, KURUM VE KURULUŞ KATILDI

2013 yılından bu yana iş arayanlar ile işverenleri buluşturduğumuz bu sistem, Trakya’da tek, Türkiye’de de birkaç uygulama örneğinden birisidir. Akreditasyon sürecimizde de iyi uygulamalar statüsünde gösterilen İşsizi Arıyor Platformu, oda olarak stant bazında katıldığımız EDİF 2017’de de yoğun ilgi ile karşılaştı ve örnek stant olarak gösterildi. 22 Mart 2017 Çarşamba günü Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve farklı sektörlerden yaklaşık 60 kadar firma, kurum ve kuruluşun stant bazında katılım gösterdiği fuarda “işsizi arıyor” platformunu tanıtan Keşan, TSO, gerek fuar ziyaretçileri gerekse fuarda stant açan firmalar tarafından en çok ilgi çeken stant oldu. Edirne Valisi Günay Özdemir ve Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Sezgin‘in de ziyaret ettiği Keşan TSO İstihdam Standı gün içerisinde yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Keşan TSO’nun standında İstihdam kaynaklı İşsizi Arıyor Platformunun yanı sıra ziyaretçilere, bölgeyi ve özellikle Saros Körfezi’ni tanıtan baskılı ıslak mendil, oto kokuları, baskılı kalemler ve tanıtım broşürleri hediye edildi.