Kocaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü yaptığı açıklamada tuhafiyeci ve manifaturacılar esnafının da AVM'ler ile birlikte 11 Mayıs 2020 tarihinde tezgah açacak olmalarının sevindirici olduğunu kaydederken, esnafın tezgah açarken kurallara uymaları konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Kocaman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AVM'lerin 11 Mayıs 2020 tarihinden sonra tedbirli olarak açıklama yapmasının ardından, kararın oda üyesi esnafını da kapsayıp kapsamadığı yönünde araştırma yaptıklarını belirtti. Bu kapsamda, Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca ile görüştüğünü ifade eden Hasan Kocaman"Kendisi bize, 'Cumhurbaşkanımızın elindeki metinde pazarcılar da vardı fakat gündem yoğunluktan dolayı okunamadı' dedi. Ancak bizim de AVM’ler ile birlikte açılacağımızı söyledi. Emin olmak için İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu aradı ve tezgahlarımızın kesin olarak açılacağının teyidini aldı." dedi.

ODA KENDİ DENETİM VE UYARILARINI YAPACAK

Kocaman, tezgahların açılacak olmasının, ekonomik güçlük çeken esnaf açısından son derece sevindirici olduğunu söyledi ve şunları ekledi: "Tezgahlar açılırken, esnafların tezgahlar arasındaki mesafeye dikkat etmesi gerektiği söylendi. Bizler de bizzat denetlemelerimizi ve uyarılarımızı yapacağız. Maske ve eldiven takılması konusunda uyarılarımız olacak. Ortalara tezgah açılmaması konusunda uyarılarımız olacak. Sürecin devam ettiğini biliyoruz. Herkes biliyor. Ne kadar dikkatli olursak, o kadar avantajımıza olur. Uyarıları dikkate almaz ve ikinci dalganın gelmesine sebep olursak, kesinlikle bir daha tezgah açamayacağımızı da biliyoruz. Gücümüzü de yitirmiş oluruz ve devlet de ne kadar yanımızda durabilir bilmiyoruz."

MESAFE VE HİJYENE DİKKAT ÇEKTİ
Keşan dışında kurulan pazarlara da değinen Hasan Kocaman, şunları söyledi; "Çevremizde Malkara ve Şarköy pazarları var. Bu konu daha sonra gündeme gelecek. Şehirlerarası seyahat kısıtlaması kalkmadığı sürece buralara gidip tezgah açma şansımız şimdilik yok. Onların gelme şansı da yok. Bu daha sonra görüşülecek bir konu. Esnafım çok mutlu. Ben de kendilerine sabırlarından dolayı çok teşekkür ederim. Hiç zorluk çıkarmadılar. Kurallara uydular. Beklediler. Bundan sonra da inşallah kurallara uyacaklar. Bütün esnaf çok sevinçli ve bunu belirtti. Yeter ki biz kurallarımıza uymaya devam edelim. Onlardan tek isteğim budur. Mesafelere ve hijyene son derece dikkat etmeliyiz. Daha güzel günlerin gelmesi için bunu yapmak zorundayız."