SONGÜL KONAR

Her yılbaşında vatandaşların birebirlerine hediye aldığını fakat bu sene uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı işlerinde bir hareketlenme olmadığını söyledi.

“KORONAVİRÜS BELASINDAN DOLAYI TİCARET OLDUKÇA SIKINTILI GEÇTİ” 

Açıklanan destek paketlerini ve yapılandırma kanunu hakkında da değerlendirmelerde bulanan Kocaman, şunları söyledi: “2020 yılı dünyada ve ülkemizde yaşanan bu koronavirüs belasından dolayı ticaret oldukça sıkıntılı geçti. İş kolları arasında en fazla zarar gören bizim meslek gurubumuz olan tekstil sektörü oldu. Vatandaşlar alışveriş yapma niyetinde olsa da sokağa fazla çıkmamaları gerektiğini söylüyoruz. Bu sebeple işlerimizde düşüş var. Dönem dönem pazarlarımız, dönem dönem dükkanlarımız kapandı. Hepsi bir birine bağlı bizim zarar etmememiz diğer sektörlere de yansıdı. Devletimiz zaman zaman destek paketleri açıkladı ama bunlarında yetersiz olduğunu görüyoruz. Yapılandırmalar yapıldı ve bu yapılandırma süresi bir ay uzatıldı ama bu sürenin de uygun olmadığını görüyoruz. Bu sürenin en işsiz aylara denk geldiğini söylemek istiyorum. İşlerin açılacağı sezona denk gelmediği için bu süre esnafımızın talebine göre en az altı ay ertelenmeliydi. Yılbaşında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle insanlar birbirlerine gidip gelemeyecekleri için hediye almıyorlar. Bu yüzden yılbaşında alışverişlerinde de hareketlilik yaşanmadı.”

“KAPANAN PAZARLARIN AÇILMASINI TALEP EDİYORUM”

Çevre ilçelerde kapanan pazarların açılması içinde çağrıda bulunan Kocaman sözlerini şöyle tamamladı: “2020 yılının son aylarına girdiğimiz dönemde vakaların artmasından dolayı çevre ilçelerimiz olan Şarköy, Gelibolu ve Uzunköprü’ de kapanan pazarlar var. İnşallah bu pazarların yeni yılla beraber vakalarının aşağıya inmesiyle açılacağını düşünüyorum ve esnafım adına talep ediyorum. Diğer belediye başkanları da ellerini vicdanlarına koysun. Bizim bir ailemizin olduğunu, ödemekle yükümlü olduğumuz borçlarımız olduğunu düşünerek, pazarları açmalarını talep ediyorum. Halkımızın yeni kutluyorum sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.”