SONGÜL KONAR

“EKONOMİ KÖTÜ DURUMDA”

Pandemi sürecinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşandığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Köseler, “Pandemi nedeniyle, ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ekonomi kötü durumda. Pandemi tedbirleri çerçevesinde, birçok esnafımızın işyerleri kapalı. Esnafımızın ekonomik sıkıntıları her geçen gün arttı. Gelir yok ama ödeme kalemleri devam ediyor. Artık, insanların alım gücü düştü. Ülkemizde üretime yönelik hamleler yapılamadığı için en küçük krizlerde dahi ekonomik sıkıntıları derinden hissediliyor. Esnafın sorunlarına acilen çözüm üretilmeli. Esnafın ayakta kalması için desteklemeler verilmeli. Verilecek desteklerde kredi olarak değil, hibe şekilde olmalı” dedi.

Keşan’da, ilerleyen süreç içerisinde Gıda İhtisas OSB’nin kurulmasıyla ilgili bir takım gelişmeler yaşanacağını kaydeden Köseler, OSB’nin kurulmasıyla birlikte bölgede istihdam edilenlerin sayısının artacağını, işsizlik sorununun asgari düzeye ineceğini ifade ederek, OSB’nin hızlı şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. 

“ASGARİ ÜCRET AÇLIK SINIRININ ALTINDA YER ALIYOR”

Asgari ücret hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Ahmet Köseler, “Ülkemizde, asgari ücret açlık sınırının altında yer alıyor. Asgari ücretli, matematiksel olarak bir hesaplama yaptığında elinde avcunda hiçbir şeyi kalmıyor. Asgari ücret komisyonu toplandığında, ücretlerde gerekli iyileştirmelerin yapılaması gerekiyor. Asgari ücretin en az 3 bin TL seviyesinde olması lazım. Biz, asgari ücretin insanların geçimini rahatça sağlayabileceği düzeyde olmasını istiyoruz. Türkiye’de her şey süt liman şeklinde gösteriliyor ama durum böyle değil. Esnafın ve insanların ekonomik durumu içler acısı durumdadır” şeklinde konuştu.