MEHMET AYTAÇ

Keşan TSO’da dün düzenlediği basın toplantısında bilgilendirmelerde bulunan Kadir Can Tunç, 2022 yılı Ocak-Mart döneminde ilki gerçekleştirilen kredi destek paketinin ikinci fazının hayata geçirildiğini bildirdi.

İlk fazda Keşan, İpsala ve Enez’de toplam 49 kişiye istihdam sağlandığını ve işletmelere 4.9 milyon TL kredi desteği sunulduğunu ifade eden Tunç, ikinci fazın 1 Temmuz-10 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıkladı.

Tunç’un verdiği bilgilere göre Genç İstihdam Destek Programı’na işletmeler, 9 çalışana kadar 2 personel için, 10 ve üzeri çalışana kadar 5 personel için başvuru yapabilecek.

Kişi başı 100 bin TL olmak üzere en fazla 500 bin TL’ye kadar başvuru yapılacak olan krediler, faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz olarak sunulacak.

İşveren için işletmenin 2019’dan önce kurulması, çalışan için ise üniversite veya meslek lisesi mezunu olması şartı aranacak.

E-Devlet üzerinden de başvuru alınacak olan krediler için detaylı bilgi almak isteyenler, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası KOSGEB temsilciliğine müracaat edebilecekler.